1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CITY Insurance va despagubi familiile victimelor accidentului din Ungaria

Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance a anuntat ca va despagubi familiile victimelor accidentului de circulatie produs pe teritoriul Republicii Ungare la data de 22 mai 2018, din care a rezultat decesul a noua persoane - opt pasageri si conducatorul auto.

Intrebati de 1asig.ro care este valoarea estimata a despagubirilor ce ar urma sa fie platite, reprezentantii CITY Insurance au declarat ca aceasta suma este confidentiala.

"La scurt timp de la producerea accidentui, au fost demarate complexe investigatii atat pe teritoriul Republicii Ungare, cat si cel al Romaniei - zona de domiciliu a victimelor. CITY Insurance informeaza publicul ca in solutionarea acestui caz au fost alocate resurse in regim de urgenta. Pe langa amploarea evenimentului, numarul persoanelor care urmau a fi despagubite a fost impresionant", a transmis compania printr-un comunicat.

Conform acesteia, au fost identificati 139 de urmasi ale persoanelor decedate cu care au fost incheiate conventii de despagubire.

"In opinia noastra, normele de siguranta rutiera sunt prioritare, iar respectarea lor duce la diminurea pierderilor de vieti omenesti, iar astfel de tragedii pot fi evitate. A conduce responsabil inseamna a-ti indrepta intreaga atentie la conditiile de trafic. Orice moment de neatentie pune in pericol atat siguranta conducatorului auto, cat si a pasagerilor", au mai spus oficialii asiguratorului.

Potrivit legislatiei, persoanele vatamate intr-un accident pot cere despagubiri de la asiguratorul soferului vinovat. Limitele de despagubire pe RCA prevazute de legislatia din Romania sunt, incepand cu 1 ianuarie 2017, de 1,22 milioane euro pentru pagube materiale si de 6,07 milioane euro pentru vatamari corporale.

Accidentele rutiere reprezinta o problema importanta la nivel european. In 2017, Romania a fost statul membru al UE cu cea mai ridicata rata a accidentelor mortale pe sosele: 98 de decese la un milion de locuitori, cu 1% mai mare fata de 2016 (cand rata fusese de 97 de decese la un milion de locuitori).

Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance a fost infiintata in anul 1998 si este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de asigurari din Romania, lider in piata de RCA si asigurari generale, cu prime brute subscrise in valoare de circa 1,25 miliarde lei in 2017.

In prezent, CITY Insurance are peste 350 de angajati si un numar de 42 agentii in care se desfasoara activitati atat de subscriere de prime asigurari generale, cat si de instrumentare a dosarelor de daune.