1asig.ro

COFACE achizitioneaza asiguratorul sloven de credite comerciale SID - PKZ

5 min. / 1.540 cuvinte
COFACE anunta ca isi consolideaza pozitia in regiunea Adriatica prin achizitionarea SID - PKZ, asigurator sloven de credite, cu o cota de piata importanta. COFACE a cumparat toate actiunile SID - PKZ si spune ca urmatorul pas va fi cel de rebranding sub numele de COFACE PKZ.

PROMO


Fondat, in 2005, de SID Bank, SID - PKZ a inregistrat, in 2018, un nivel de prime brute subscrise in valoare totala de 14,3 milioane de euro.

Oferind o gama larga de servicii si avand o vasta retea internationala, COFACE spune ca achizitia SID - PKZ sprijina strategia companiei de crestere profitabila in Europa Centrala si de Est si va avea un impact neutru asupra ratei de solvabilitate. Achizitia SID - PKZ va spori sprijinul pentru exportatorii sloveni, va aduce plus-valoare clientilor si va contribui la dezvoltarea economica a tarii, mai arata compania.

"Achizitia SID - PKZ marcheaza prima initiativa de crestere externa luata de COFACE in ultimii zece ani. Acest proces va consolida prezenta noastra in aceasta parte importanta a lumii, potrivindu-se perfect cu obiectivele planului nostru strategic Fit to Win. Prin aceasta achizitie, COFACE se mandreste ca poate contribui la dezvoltarea economiei slovene. Suntem incantati sa uram bun venit unei echipe recunoscute si experimentate, din care fac parte 74 de experti ai SID - PKZ", arata Xavier DURAND - CEO, COFACE.

"Consideram ca noul proprietar strategic al SID - PKZ poate oferi oportunitati atat pentru dezvoltarea, cat si pentru extinderea viitoare a operatiunilor companiei. Acest lucru permite SID - PKZ sa aiba acces la un spectru mai larg de piete straine, ceea ce, fara indoiala, va ajuta economia slovena. Va avea si un impact pozitiv asupra unei re/asigurari mai competitive a riscurilor netranzactionabile, pe care vom continua sa le implementam in SID Bank. Credem ca, pe viitor, acest lucru va stimula exporturile slovene si o crestere economica sustenabila pentru Slovenia", spune Sibil SVILAN - President of the Board, SID Bank.

"Suntem incantati sa facem parte din familia COFACE. Parte a grupului SID Bank, am sprijinit economia slovena in dezvoltarea sa, in ultimii 27 de ani. Suntem mandri ca realizarile noastre si valoarea noastra au fost recunoscute si constientizate de COFACE. Suntem convinsi ca, parte a grupului COFACE, vom avea posibilitatea de a le oferi clientilor nostri servicii mai bune. Consideram ca, impreuna cu COFACE, ne vom consolida pozitia de lider de piata si asigurator de credite comerciale in regiunea Adriatica", puncteaza si Sergej SIMONITI - President of the Management Board, SID - PKZ.

474 accesari