1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

COVID-19 ar putea fi cea mai importanta amenintare la adresa securitatii cibernetice

Pandemia COVID-19 reprezinta poate cea mai importanta amenintare din ultimii ani la adresa securitatii cibernetice a organizatiilor din intreaga lume, arata o companie de software recunoscuta la nivel global. Astfel, James STICKLAND - Chief Executive, Veridium -, subliniaza ca masurile de securitate cibernetica trebuie implementate in doar cateva saptamani, pe fondul pandemiei COVID-19, desi, in mod normal, necesita luni intregi sau ani de planificare minutioasa.

In aceasta perioada, zeci de milioane de oameni din intreaga lume lucreaza de acasa, iar companiile se confrunta cu doua provocari in acelasi timp: mentinerea functionalitatii pentru cat mai multe elemente critice oricarui business si, respectiv, mentinerea unei securitati cibernetice adecvate. In tot acest timp, atacurile de tip phishing au crescut, luna trecuta, cu 667% doar in Marea Britanie, in vreme ce, in 2019, 75% dintre companiile mari din Marea Britanie au avut probleme serioase de securitate informatica.

James STICKLAND - Chief Executive, Veridium -, sustine ca pandemia COVID-19 a pus tehnologia intr-o lumina mai buna la nivel global, insa avertizeaza ca, in aceasta perioada, nu putine sunt companiile care isi pun afacerile in pericol apeland la scurtaturi pe segmentul de masuri de securitate cibernetica.

"Intervalele de timp ingreuneaza aceasta situatie. Multe companii se confrunta, in aceasta perioada, cu un control tot mai sever cu privire la cerintele de verificare a identitatii, in special pe partea de conferinte video, a caror popularitate a explodat. In aceste momente, este prioritara invocarea continuitatii afacerii - asigurarea serviciilor clientilor si, in acelasi timp, siguranta autentificarii pentru angajatii care lucreaza de la distanta", a explicat reprezentantul Veridium.

Avertismentul Veridium vine la scurt timp dupa ce Beazley Breach Response Service a aratat ca, in aceste momente, cele mai frecvente doua atacuri ransomware sunt e-mail-urile de tip phishing, dar si bresele de securitate la nivel RDP (remote desktop protocol). RDP le permite angajatilor care lucreaza de acasa sa acceseze computerele sau serverele de la locul de munca, insa aceasta comoditate vine insotita de riscuri suplimentare, daca tehnologia folosita nu este una sigura.

James STICKLAND sustine ca, in aceasta perioada, este crucial ca angajatii care lucreaza de la distanta sa nu cada in capcane de tip phishing, mai ales la resetarea parolelor, subliniind totodata ca un software de autentificare remote este, in aceste momente, un element esential pentru orice companie.

"Modul in care functioneaza lumea se va schimba dupa aceasta pandemie, iar organizatiile isi vor regandi prioritatile. Flexibilitatea in munca va fi tot mai acceptata, securitatea va conta mai mult, iar importanta relatiilor va creste si ea. In acelasi mod in care este nevoie de o bresa de securitate cibernetica pentru a investi in optimizarea securitatii informatice, aceasta pandemie va face ca tot mai multe organizatii sa isi revizuiasca politicile in ceea ce priveste munca de acasa", mai arata James STICKLAND.