1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Calin RANGU a primit un nou mandat la conducerea ISF

Consiliul ASF a numit noul Consiliu Director al Institutului de Studii Financiare. Astfel, ISF are urmatoarea componenta: Calin RANGU - Presedinte (foto), Valentin IONESCU - Vicepresedinte, Alexandru CIUNCAN, Vasile NEAGU, Catalina SAVA, Mirela ANTOHI, Dragos HASEGAN - membri.

Membrul fondator al ISF este Autoritatea de Supraveghere Financiara, iar membrii simpli sunt asociatii reprezentative din domeniul financiar: Uniunea Nationala a Societatior de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), Asociatia de Drept al Asigurarilor din Romania (ADAR), Asociatia Romana de Actuariat (ARA), Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital (OPPC), Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF), Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor (ApPA).

Misiunea Institutului de Studii Financiare (ISF) este studierea fenomenelor si mecanismelor financiare in vederea identificarii nevoilor viitoare, a formarii, specializarii si evaluarii profesionale continue a personalului din cadrul sistemului financiar nebancar, in conformitate cu deciziile ASF si standardele europene.

Un prim rol al ISF este obiectivul fundamental de a identifica tendintele, de a profesionaliza personalul aferent meseriilor din piata financiara, de a sustine activitatea ASF in aplicarea cadrului legal. ISF a dezvoltat conceptul centrelor de evaluare profesionala pe langa examinarea clasica.

Un al doilea rol deosebit de important al ISF este cel de asigurare a calitatii formarii profesionale obligatorii. Pe piata sunt multi furnizori de cursuri pe care ISF ii sprijina. ISF pastreaza atributul certificarii, al examinarii finale.

Un al treilea rol al ISF este de furnizare de cursuri facultative, avand un corp de lectori cu mare experienta, multi experti internationali. Se ofera atat cursuri de specialitate, cat si de soft-skills, de formare umana ca parte a invatarii de-a lungul intregii vieti.

Al patrulea rol este cel al cercetarii stiintifice, publicand propriul Indicator de Stabilitate Financiara (ISF) in Revista de Studii Financiare (RSF) alaturi de articole stiintifice si opinii ale specialistilor pietei.

Un al cincilea rol este cel al implicarii sociale, prin actiuni de educatie financiara, CSR, organizare de evenimente, conferinte alaturi de mediul academic sau asociatiile de specialitate.

Al saselea rol, este cel al reprezentarii internationale si parteneriat cu mari institute sau organizatii internationale. ISF este membru, inclusiv prin prezenta in board-ul organizatiei, la EFICERT - Organizatia Europeana de Certificare Financiara, cea care defineste standardele sectoriale in domeniul non-bancar. De asemenea ISF este partener activi cu LOMA din USA - cea mai mare retea internationala de formare profesionala in asigurari, cu CISI din UK - care asigura certificarile necesare pe piata de capital, plus multe alte parteneriate.

Calin RANGU, Presedintele desemnat al ISF este dublu licentiat in economie si inginerie, doctor in retele neuronale aplicate in procesarea seriilor financiare, absolvent MBA in domeniul financiar-bancar, lector universitar, lector MBA. Ocupa in prezent pozitia de director al Directiei de Control si Supraveghere Intermediari, Conduita si Scheme de Garantare, anterior a fost director pentru Protectia Consumatorilor, in cadrul ASF. Este vicepresedinte al comitetului ITF din cadrul Autoritatii Europene de Asigurari si Pensii Private (EIOPA), presedinte al grupului de dialog pentru Protectia Consumatorilor de pe langa ASF, membru in bordul EFICERT. Are experienta in management, sistem financiar-bancar, riscuri operationale, servicii IT si financiare, produse si tehnologii, securitate informatica, lucrand peste 25 de ani in sectorul financiar-bancar, anterior fiind director / CIO in Banca Nationala a Romaniei si Raiffeisen Bank, director general al filialei romanesti a Raiffeisen Informatik Austria Group, director proiect POSDRU IBR. A publicat peste 150 de articole, si doua carti, fiind organizator sau vorbitor la conferinte romanesti majore legate de sectorul financiar-bancar, IT si securitate informatica, managementul riscului operational, si multe altele.

Valentin IONESCU (foto), Vicepresedintele ISF, in prezent Director al Directiei de Strategie si Stabilitate Financiara din cadrul ASF. A activat timp de 18 ani in diverse companii private din tara si strainatate, in domeniul investitiilor in piata de capital. A ocupat in cadrul ASF pozitia de Director al Directiei de Strategie si Stabilitate Financiara. A mai ocupat functia de Director al Directiei de Supraveghere Integrata (2013 - 2014) si de Director ai Directiei Autorizare Reglementare Asigurari (2017-2019). Activitatea profesionala mai include pozitii precum cea de Director General al Bursei de Valori Bucuresti, de Membru in CA la Sibex, SIF Moldova (2012 - 2013) si de Presedinte CA al Depozitarului Central, dar si experienta internationala - Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) si Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007-2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comert, are un MBA de la CNAM Paris si un Certificat in Finante de la George Town University US. Este membru activ in diverse comitete ale ESMA si EIOPA. Participa ca invitat la sedintele CNSM.


PROMO