1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Calin RANGU - Director la Directia Supraveghere Intermediari si Supravegherea Regulilor de Conduita, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara


Calin RANGU Calin RANGU ocupa, incepand cu luna decembrie a.c., functia de Director la Directia Supraveghere Intermediari si Supravegherea Regulilor de Conduita din cadrul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Anterior, acesta a ocupat, timp de trei ani, pozitia de Director, Directia Relatii cu Publicul, Petitii si Educatie Financiara, ASF.

Calin RANGU detine noua functie dupa ce a castigat un concurs desfasurat de ASF.

Directia Supraveghere Intermediari si Supravegherea Regulilor de Conduita este nou infiintata de catre Autoritate, respectiv in vara acestui an, cand a fost modificat Regulamentul de Organizare si Functionare al institutiei. Aceasta include Serviciul supraveghere intermediari si canale alternative de distributie si Serviciul supravegherea regulilor de conduita ale societatilor de asigurare-reasigurare si ale intermediarilor.

Conform modificarilor din Regulament, Directia Supraveghere Intermediari si Supravegherea Regulilor de Conduita asigura realizarea obiectivelor ASF privind supravegherea brokerilor si a altor intermediari in asigurari, a activitatii desfasurate de acestia in relatia cu clientii si cu asiguratorii, precum si realizarea actiunilor de control cu privire la functionarea acestora si cu privire la activitatea desfasurata.

"Aplicarea Regulilor de Conduita (Business Conduct) de catre societatile financiare supravegheate de catre ASF marcheaza trecerea la un alt nivel de maturitate si profesionalizare in domeniu protectiei consumatorilor din asigurari (asigurati, pagubiti, beneficiari)", a declarat Calin RANGU.

Conform acestuia, trecerea de la monitorizarea practicilor la prevenirea efectiva prin mijloace specifice supravegherii, de la verificarea conformitatii la aplicarea regulilor de conduita, de la interpretarea raportarilor la supravegherea bazata pe riscuri, va asigura evolutia necesara pentru atingerea obiectivelor de protectie a asiguratilor, activitate care pe langa continuitate necesita dezvoltare si inovatie, aplicare de noi metode si proceduri, evolutia profesionala pentru dezvoltarea rationamentului calificat, o abordare transparenta dar concreta si cu rezultate in asigurarea unei piete stabile prin aplicarea unor reguli de conduita ferme, dar proportionale.

"Supravegherea regulilor de conduita, atat national dar si la nivel international, constituia veriga lipsa pentru o abordare 360 de grade a atingerii obiectivelor in domeniul protectiei drepturilor si intereselor asiguratilor, pentru aplicarea de masuri eficiente, mai ales proactive, prin mijloace specifice supravegherii bazate pe riscuri si a regulilor de conduita, cerinte obligatorii pentru aplicarea noilor directive europene. De exemplu supravegherea transpunerii directivei IDD va aduce exact acele elemente lipsa din legislatia anterioara pentru a pozitiona activitatea de distributie din perspectiva intereselor asiguratului", a spus Calin RANGU.

"Din perspectiva supravegherii bazate pe riscuri, regulile de conduita analizeaza inclusiv riscurile operationale si tehnologice, a implementarii celor mai bune practici de guvernanta, a aplicarii corecte a cerintelor de dezvoltare si formare profesionala a specialistilor pietei sectorului de asigurari, solicitate de catre IDD, pentru supravegherea asigurarii cunostintelor si aptitudinilor, a competentelor, in distributia de asigurari", a adaugat el.


Publicat pe 01.12.2017