1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Care sunt cele mai mari amenintari in perioada sarbatorilor de iarna si cum iti poti proteja bunurile?

Intr-un interviu pentru editia electronica a Insurance Business Mag, Azeema HARTLEY - Director of Member Relations, Private Risk Management Association (PRMA) -, subliniaza ca, in perioada sarbatorilor de iarna, si nu numai, brokerii joaca un rol important in educarea clientilor cu privire la siguranta si securitate, pentru a-i invata pe acestia cum sa isi protejeze bunurile si sa evite situatii neplacute sau pierderi materiale.

De asemenea, mai arata Azeema HARTLEY, cum furtul si incendiul sunt cele mai comune riscuri in aceasta perioada, brokerii trebuie sa inteleaga nevoile clientilor si sa le ofere polite de asigurare bazate pe cele mai importante riscuri care ameninta fiecare client in parte.

Cei care au de gand sa isi petreaca sarbatorile de iarna departe de casa, fie ca e vorba de un city-break sau de o vacanta intr-o zona exotica, trebuie sa stie cum sa isi protejeze bunurile personale. "In primul rand, trebuie sa isi asigure bunurile de valoare cu o polita de asigurare adecvata. Apoi, trebuie sa aiba grija sa nu tina in bagaj banii, cardurile de credit, pasaportul si alte acte, ci sa le aiba mereu asupra lor. De asemenea, inainte de plecarea de acasa, acestia trebuie sa se asigure ca au oprit instalatiile sanitare si electrice si ca nu au lasat bunuri de valoare la vedere. Cei care pleaca pentru o perioada mai mare de timp ar trebui sa le ceara prietenilor apropiati sau rudelor sa aiba grija de locuinta lor, sa o verifice din cand in cand si sa preia colete, plicuri si alte documente", explica Azeema HARTLEY

Pe de alta parte, cei care petrec sarbatorile de iarna acasa si gazduiesc petrecerea de Craciun si/sau cea de Anul Nou trebuie sa fie, la randul lor, responsabili. "Trebuie sa fie o gazda responsabila. Totodata, ar trebui sa cheme un taxi pentru invitatii care trebuie sa plece, dar, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, nu ar trebui sa se urce la volan. In ceea ce priveste accesul la WiFi pentru invitati, orice gazda ar trebui sa se asigure ca pune la dispozitia invitatilor o alta retea WiFi, nu cea pe care o foloseste pentru scopuri personale si/sau financiare. Nu in ultimul rand, gazda trebuie sa se asigure ca bunurile de valoare nu sunt lasate la vedere", mai explica reprezentantul Private Risk Management Association.

In perioada sarbatorilor de iarna, unul dintre cele mai comune riscuri care ameninta orice locuinta este reprezentat de incendiu. Ce trebuie facut in acest sens? "In medie, brazii de Craciun reprezinta cauza a 200 de incendii in fiecare an. Defectiunile electrice provoaca 1 din 3 astfel de accidente. Instalatiile si decoratiunile electrice folosite o data pe an, in perioada sarbatorilor de iarna, pot fi periculoase. Totodata, o alta cauza a incendiului o reprezinta lumanarile nesupravegheate. Pe cat de festive, pe atat de periculoase sunt si lumanarile. Potrivit National Fire Protection Association, cele mai multe incendii care au la baza lumanari nesupravegheate sunt inregistrate in ziua de Craciun, in cea de An Nou si in Ajunul Anului Nou. De asemenea, orice gazda trebuie sa aiba o polita de raspundere civila a proprietarului, pentru a se proteja impotriva riscului de incendiu", subliniaza Azeema HARTLEY, pentru Insurance Business Mag.