Castigul salarial al angajatilor din asigurari a revenit pe un trend crescator in luna iulie...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 


Bucuresti
4
1 EUR = 4.6546 RON
1 USD = 3.9306 RON
RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Castigul salarial al angajatilor din asigurari a revenit pe un trend crescator in luna iulie


Nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare in luna iulie 2017, comparativ cu luna precedenta, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, inclusiv in domeniului asigurarilor si pensiilor private (+110 lei), conform informatiilor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Castigul salarial mediu net din activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale) a fost, in iulie 2017, in valoare de 4.425 lei, in crestere usoara fata de luna iunie, cand a fost de 4.315 lei. Si castigut brut s-a majorat pana la 6.244 lei, de la 6.090 lei.

Insa, per total, in intermedieri financiare si asigurari, castigul salarial mediu net a scazut in luna iulie a.c. la 4.497 lei, de la 4.581 lei in luna precedenta. Iar castigul brut a coborat la valoarea de 6.343 lei de la 6.466 lei.

In acelasi timp, in activitatiile auxiliare intermedierilor financiare, activitati de asigurare si fonduri de pensii, valoarea castigului net s-a diminuat usor, la nivelul de 3.240 lei, de la 3.267 lei, iar castigul brut a ajuns la 4553 lei, fata de 4.590 lei in luna iunie.


Salariul mediu pe economie

In luna iulie 2017, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.329 lei, cu 0,5% mai mare decat in luna iunie 2017. Castigul salarial mediu nominal net a fost de 2.391 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 11 lei (+0,5%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice) - 6.009 lei, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante - 1.418 lei.

Comparativ cu luna iulie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 15,1%.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza:
  • cu 16,2% in silvicultura si exploatare forestiera (inclusiv pescuit si acvacultura), respectiv cu 13,3% in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului;
  • intre 4,0% si 9,0% in depozitare si activitati auxiliare pentru transport, alte activitati extractive, extractia minereurilor metalifere, agricultura, vanatoare si servicii anexe, cercetare-dezvoltare, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, colectarea si epurarea apelor uzate;
  • intre 2,5% si 3,5% in transporturi aeriene, industria constructiilor metalice si a produselor din metal (exclusiv masini, utilaje si instalatii), activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), transporturi pe apa, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale).
Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza:
  • cu 14,5% in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, respectiv cu 12,1% in activitati de editare;
  • intre 6,0% si 7,5% in tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, fabricarea bauturilor, fabricarea substantelor si a produselor chimice;
  • intre 3,5% si 6,0% in activitati de servicii anexe extractiei, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, telecomunicatii.
In sectorul bugetar s-au inregistrat cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in administratia publica (+5,1%) ca urmare a aplicarii prevederilor legale in vigoare si in sanatate si asistenta sociala (+0,3%). Castigul salarial mediu net a scazut in invatamant (-3,5%) comparativ cu luna precedenta ca urmare a reducerii sumelor reprezentand plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacantei scolare.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Castigul salarial al angajatilor din asigurari a revenit pe un trend crescator in luna iulie).

Noutati 1asig.ro
» VIDEO: Calin RANGU, despre GDPR: Datele oamenilor trebuie protejate la fel de bine ca si banii acestora
» ASF a avizat conducerea NN Asigurari de Viata si NN Pensii
» VIDEO: Asigurarile obligatorii de locuinte, in dezbatere la XPRIMM Time for Business
» Brokerul Postei Romane isi majoreaza capitalul social cu 1,5 milioane lei
» Atentie la anvelopele de iarna! Lipsa acestora poate constitui excludere la plata daunei CASCO
» VIDEO: Alina PREDA: Polita privata de sanatate este o declaratie de dragoste fata de tine insuti
» FGA a efectuat plati in valoare de 333,8 milioane lei, pana la 31 octombrie 2017
» Conferinta Anuala EIOPA "Insurance and Pensions reloaded" - Principalele declaratii
» Infuzie de capital pentru CertAsig, in perioada imediat urmatoare
» Otilia MIHAI: Intermediarii in asigurari au pus mai mult accent pe asigurarile facultative


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 07.09.2017 | 2589 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
1 comentariu
adi (Anonim) (07.09.2017 23:34)
FIRMELE care au profit cresc salarile angajatilor sa ramana in
firma, sa nu plece la alte firme. Patronii, managerii inteleg
ca se gasesc greu persoane care sa lucreze pe salarii mici.


DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIGCopyright 2017-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM