1asig.ro
1asig.ro

Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Ciclonul Amphan, primul super-ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani, va genera cereri de despagubire in valoare de sute de milioane de dolari, totalul pierderilor economice fiind estimat la peste 13 miliarde de dolari.

PROMO


Pana in prezent, asiguratorii locali au primit cereri de despagubire in valoare de 47 de milioane de dolari, insa numarul si valoarea acestora vor creste semnificativ in perioada urmatoare, noteaza Insurance Asia News.

Ciclonul a adus rafale de vant care au atins si viteze de 180 km/h, provocand moartea a aproximativ 100 de persoane in India si Bangladesh. De asemenea, Amphan a distrus total sau partial peste 1,5 milioane de locuinte. Potrivit sursei citate, peste 2,7 milioane de persoane au fost evacuate din calea ciclonului. In momentul de fata, cel putin 500.000 de familii din Bangladesh au ramas fara locuinte. In vestul Golfului, cel putin 60% din persoane au fost afectate.

Avand in vedere ca pandemia COVID-19 a cunoscut o panta scendenta si un ritm accelerat atat in India, cat si in Bangladesh, autoritatile locale au fost nevoite sa lucreze sub presiunea de a adaposti urgent cat mai multe persoane, pentru a le feri din calea noului coronavirus. Saptamana trecuta, Premierul Indiei, Narendra MODI, anuntase ca autoritatile pregatesc un ajutor de 132 de milioane de dolari pentru familiile afectate de ciclonul Amphan.

De-a lungul timpului, fenomenele meteo extreme au facut ravagii in regiune. In mai 2019, de exemplu, ciclonul Fani a provocat pagube uriase pe segmentele de property, auto si agricultura, asiguratorii locali inregistrand cereri de despagubire in valoare de peste 300 de milioane de dolari. Pierderile economice au fost, per ansamblu, de trei ori mai mari decat sumele achitate de asiguratori, reflectand o diferenta uriasa intre pierderile totale si cele asigurate.

229 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO