1asig.ro
1asig.ro

CertAsig a raportat o crestere cu 5% a primelor in primul trimestru. Schimbare de strategie pentru companie din a doua jumatate a anului

5 min. / 1.540 cuvinte
CertAsig a platit, anul trecut, daune in valoare de 64,3 milioane lei, mare parte dintre acestea fiind aferente segmentului asigurarilor maritime, a anuntat compania.

PROMO


Acest lucru este o dovada a faptului ca ultimii doi ani au reprezentat o provocare pentru industria de asigurari, inclusiv din perspectiva evenimentelor naturale adverse si atipice care au crescut volatilitatea portofoliilor asiguratorilor. Pentru CertAsig, ultimele sezoane de iarna, spre exemplu, au influentat cu precadere rezultatele obtinute pe segmentul asigurarilor maritime.

In ciuda provocarilor intampinate, insa, in primul trimestru al acestui an, primele subscrise de CertAsig au crescut cu 5% comparativ cu perioda similara a anului trecut, ajungand la 15,2 milioane lei. Totodata, cheltuielile s-au redus cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2018.

"Beneficiind de sprijnul actionarilor nostri, care au contribuit in ultimul an cu 18 milioane de lei, si avand in spate sustinerea unor reasiguratori puternici, ne mentinem angajamentul ferm fata de clientii nostri si vom continua sa oferim produse inovatoare si servicii la cele mai inalte standarde", a declarat Maria RANGELOVA, CEO, CertAsig.

Pentru asigurarea stabilitatii pe termen lung a companiei, CertAsig si-a revizuit strategia de dezvoltare pentru perioada urmatoare. Activitatea companiei se va concentra, astfel, asupra asigurarilor de raspunderi, garantii, asigurari tehnice si de bunuri, urmarindu-se cresterea portofoliilor pe aceste segmente atat in Romania, cat si in Bulgaria.

De asemenea, incepand cu luna iulie a acestui an, asigurarile maritime nu vor mai face parte din oferta de produse a companiei si vor fi oferite prin intermediul unei alte societati din grup.

705 accesari