1asig.ro
1asig.ro

China: Industria de asigurari va inregistra o crestere solida pana in 2023, sustinuta, in mare parte, de tehnologie

5 min. / 1.540 cuvinte
Industria de asigurari din China ramane favorita sa inregistreze o crestere solida in perioada 2019-2023, pe masura ce sectorul de profil incepe sa se recupereze dupa pandemia COVID-19, noteaza Reinsurance News, care citeaza un raport GlobalData. Potrivit sursei citate, schimbarile in materie de reglementare si folosirea tehnologiei sunt esentiale pentru capacitatea industriei de asigurari din China de a se recupera dupa impactul pe care l-a avut noul coronavirus.

PROMO


Virusul continua sa se raspandeasca in multe parti ale lumii, dar, din cate se pare, China a trecut peste ce era mai rau si a intrat intr-o etapa de recuperare. Conform GlobalData, desi rata de crestere prognozata pentru industria de asigurari, pentru perioada 2019-2023, a scazut pe fondul contextului epidemiologic, piata ramane favorita sa inregistreze o crestere solida. GlobalData sustine ca rata anuala de crestere va fi de 6,1%, in scadare fata de estimarea anterioara (10,4%).

"Este o perioada extrem de dificila pentru toate business-urile, iar faptul ca Ping An a pierdut foarte multi clienti nu este o surpriza. E impresionant, totusi, ca a reusit sa se extinda dincolo de baza de clienti, prin intermediul aplicatiei digitale Good Doctor. Acum, Ping An e liderul pietei de asigurari de viata din China si, cu ajutorul aplicatiei digitale Good Doctor, are acces la nu mai putin de 1,1 miliarde de oameni", arata Ben CAREY-EVANS - Analyst of Insurance, GlobalData.

Potrivit sursei citate, Ping An si BCIRC (the Banking and Insurance Regulatory Commission) reprezinta, in momentul de fata, cele doua mari forte care ajuta la recuperarea industriei chineze de asigurari. Desi a pierdut 9% din clienti pe fondul pandemiei, Ping An a raportat o crestere de 10 ori a inregistrarilor pentru Good Doctor si, acum, are acces la peste 1 miliard de persoane. La randul sau, BCIRC joaca un rol foarte important, aproband rapid noi solutii de asigurare cu costuri reduse, care propun prime de asigurare cu 15-30% mai mici decat cele standard pentru boli critice. In acest context, GlobalData considera ca piata locala de asigurari se va extinde odata cu aparitia unor noi solutii accesibile.

"Cel mai probabil, industria globala de asigurari va inregistra schimbari semnificative in urma pandemiei. Cand totul se va fi incheiat, asiguratorii nu vor putea sa reseteze totul la cum era inainte de pandemie. Primele exemple din China sugereaza ca politele accesibile, care pot creste acoperirea prin asigurare, si accesul la servicii digitale, cum ar fi doctorii virtuali, vor fi cheia pentru a readuce consumatorii inapoi in industria de asigurari", a mai punctat Ben CAREY-EVANS - Analyst of Insurance, GlobalData.

345 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO