Cine sunt noii membri ai Consiliului ASF? - Asigurari - Asigurari - Totul despre asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 



Bucuresti
5
1 EUR = 4.6495 RON
1 USD = 4.0769 RON










RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Cine sunt noii membri ai Consiliului ASF?


Audierea celor peste 30 de candidati inscrisi pentru Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF a avut loc marti, 13 noiembrie a.c., in sedinta comuna a Comisiei pentru buget, finante si banci, a Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor si a Comisiilor similare ale Senatului. Vedeti mai jos care este noul Consiliu ASF si care este istoricul noilor membri.

Din cele noua pozitii, cinci sunt functii executive si patru pozitii neexecutive.

Componenta Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara:
  • Leonardo BADEA - Presedinte (39 voturi pentru, 21 impotriva, 1 abtinere)
  • Elena Doina DASCALU - Prim-Vicepresedinte (40 voturi pentru, 0 Impotriva, 21 abtineri)
  • Marius BOTA - Vicepresedinte Piata de Capital (38 voturi pentru, 21 impotriva, 2 abtineri)
  • Cristian ROSU - Vicepresedinte Piata Asigurarilor (39 voturi pentru, 21 impotriva, 2 abtineri)
  • Daniel ARMEANU - Vicepresedinte Pensii Private (41 voturi pentru, 16 impotriva, 5 abtineri)
  • Joszef BIRTALAN -Membru neexecutiv (41 voturi pentru, 21 impotriva, 0 abtineri)
  • Gabriel GRADINESCU - Membru neexecutiv (41 voturi pentru, 21 impotriva, 0 abtineri)
  • Aura SOCOL - Membru neexecutiv (41 votui pentru, 17 impotriva, 4 abtineri)
  • Ovidiu WLASSOPOL - Membru neexecutiv (40 voturi pentru, 21 impotriva, o abtineri)
Leonardo BADEA - Presedinte

Leonardo BADEA a fost reales Presedinte al Consiliului ASF, dupa ce a reluat aceasta functie in iunie 2017, cand l-a inlocuit pe Misu NEGRITOIU, care a fost revocat, pe 11 mai 2017, din functia de Presedinte ASF, votul Parlamentului in acest sens fiind unanim.

Anterior, deputatul PSD de Dambovita a ocupat functiile de Presedinte Comisia de Buget - Finante, Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, in perioada 2016-2017; Presedinte Comisia Reunita de Control a Curtii de Conturi Parlamentul Romaniei, intre 2015-2016, Secretar al Comisiei de buget - finante, activitate bancara si piata de capital din Senatul Romanie (2012 - 2016).

De asemenea, el a fost Prorector, Universitatea "Valahia" din Targoviste, in 2012, dar si Decan

Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea "Valahia" din Targoviste, in perioada 2008 - 2012. Cariera si-a inceput-o in 1997 ca Asistent universitar Universitatea "Valahia" din Targoviste, acesta avansand permanent in functie. Mai multe detalii gasiti aici.

BADEA are un doctorat in economie, in domeniul contabilitate, dar si studii in domeniul securitatii la Institutul diplomatic roman, la Colegiul National de Aparare precum si o diploma la Colegiul National de Informatii.


Elena Doina DASCALU - Prim-Vicepresedinte

Elena Doina DASCALU, fost Vicepresedinte al Curtii de Conturi, a fost numita, in mai 2018, Presedinte al Consiliului de Administratie al Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrica din Romania, pe o perioada de un an.

In perioada 1980 - 1997, ea a ocupat diferite pozitii in cadrul Ministerului Finantelor Publice si in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, iar din 1997 si pana in 2001 a fost Director General - Directia Generala Legislatie Impozite Indirecte si Secretar General Adjunct-Departamentul Politica Impozitelor si Administrarea Veniturilor, din Ministerul Finantelor.

Din 2001 pana in 2005, Elena Doina DASCALU a ocupat succesiv functiile de expert parlamentar si consilier parlamentar in cadrul Camerei Deputatilor - Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare, iar in perioada 2005-2008 a fost Secretar de Stat in Ministerul Finantelor Publice-Departamentul Buget.

Ea a obtinut, in 2002, diploma de doctor in economie, ASE, iar in 2005 a fost licentiata in drept - Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Drept si Administratie Publica, Bucuresti. De asemenea, a urmat mai multe cursuri de specializare.

Marius BOTA - Vicepresedinte Piata de Capital

Marius BOTA, in varsta de 40 de ani, este un politician roman, Senator in Parlamentul Romaniei in legislaturile 2008-2012 si 2012-2016 din partea PSD Maramures, si Deputat de Maramures si Vicepresedinte al Comisiei de Transporturi si Infrastructura a Camerei Deputatilor din 2016.

Acesta detine un Doctorat in inginerie la Universitatea Oradea (2003) si are Specializare in Managementul Finantelor Internationale la Harvard Business University, Boston USA (2003), dar si o Specializare in Marketing si Managementul Vanzarilor (Torino, Italia). Marius BOTA este Economist - Universitatea Bogdan Voda, Cluj Napoca cu specializare in Management (din 1998) si Inginer - Universitate Tehnica din Cluj-Napoca, cu specializare in Masini - Unelte (din 1993).

Cristian ROSU - Vicepresedinte Piata Asigurarilor

Cristian ROSU, fostul Director al Directiei de Rezolutie din cadrul Fondului de Garantare a Asiguratilor - FGA, a preluat, incepand cu 1 mai 2016, pozitia de Director General in cadrul aceleiasi institutii.

Cristian ROSU are o experienta de peste 17 de ani in domeniul financiar, activand in industria bancara si ulterior ca Director General al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

El este licentiat in inginerie, cu specializare universitara in management si finante.

Daniel ARMEANU - Vicepresedinte Pensii Private

Daniel ARMEANU, Profesor universitar doctor la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti, a ocupat anterior, din 2014, functia de membru neexecutiv la ASF.

El a mai fost Consilier al conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara, in perioada 2013-2014, pe domeniile asigurari, pensii, piete de capital.

De asemenea, Dan ARMEANU a lucrat si ca Actuar in cadrul companiilor de asigurari ARDAF si GENERALI, in intervalul 2007 - 2013.

Acesta a devenit Doctor in specializarea Finante-Asigurari, ASE, in anul 2006. De asemnea, el are o Diploma de Master in Matematica (Universitatea Bucuresti), o Diploma de Master in Banci si Asigurari (ASE), dar si o Diploma de Master in Tehnici Actuariale (ASE). Dan ARMEANU a mai obtinut Burse de mobilitate la Universitatea Uni-Mail Geneva, Elvetia, si Universitatea din Toulouse, Franta.

Joszef BIRTALAN - Membru neexecutiv

Joszef BIRTALAN a fost numit, in aprilie 2014, Presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), cu rang de secretar de stat, fiind eliberat din functie in noiembrie 2016. El a mai fost la conducerea acestei institutii, detinand atat functia de Vicepresedinte, cat si pe cea de Presedinte, in perioada 1999-2009.

El a mai facut parte din bordul Fondul Proprietatea, BCR si Romtelecom

Acesta este Inginer, specializarea Constructii de masini - Institutul Politehnic, Facultatea de Mecanica, Cluj-Napoca, dar si Economist, Master in stiinte de management, Universitatea de Stiinte Economice, Budapesta.

Gabriel GRADINESCU - Membru neexecutiv

Gabriel GRADINESCU are o vechime in domeniul bancar de peste 25 de ani, unde a lucrat ca ofiter credite, auditor, director agentie, risk manager, sef serviciu recuperare, sef serviciu marketing si director sucursala.

Din februarie 2006 a ocupat functia de Branch Manager la BANCPOST, anterior fiind Risk Manager la RAIFFEISEN Bank (2003-2006).

El a absolvit cursurile Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si detine o Diploma absolvire in vanzari la Harvard Business Publishing, conform profilului de pe LinkedIn.

Aura SOCOL - Membru neexecutiv

Aura SOCOL, a fost numita, in 2017, in functia de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). In anul 2015, ea era Directorul de cabinet al lui Ion Giurescu, Vicepresedintele ASF - responsabil de Sectorul de Pensii Private.

Ovidiu WLASSOPOL - Membru neexecutiv

Ovidiu Razvan WLASSOPOL a preluat, in vara anului 2017, functia de Prim-vicepresedinte al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF. El are o experienta de 10 ani in domeniul pietei de capital, fiind angajat din anul 2007 in cadrul fostei Comisii Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si ulterior in cadrul ASF, unde a ocupat pozitiile de consilier al Comisarului CNVM si de consilier al Vicepresedintelui Sectorului Instrumentelor si Investitiilor Financiare al Autoritatii.

WLASSOPOL a lucrat ca jurnalist timp de cinci ani in cadrul redactiilor Jurnalul National, Libertatea si ProTV.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) s-a infiintat in 2013 ca autoritate administrativa autonoma, de specialitate, cu personalitate juridica, independenta, autofinantata si isi exercita atributiile prin preluarea si reorganizarea tuturor atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A.) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.).

Institutia are atributii si responsabilitati fundamentale pe piata financiara non-bancara din Romania (piata asigurarilor, piata de capital si piata pensiilor private), care insumeaza peste 100 de miliarde de lei (peste 20 miliarde de euro) si are un impact asupra a 10 milioane de cetateni.



Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Cine sunt noii membri ai Consiliului ASF?).

Noutati 1asig.ro
» Asteptam recomandarile voastre pentru "XPRIMM Hall of Fame" si lista celor "100 de profesionisti care construiesc viitorul asigurarilor"!
» Colaboratorii DESTINE Broker pot plati sumele aferente politelor de asigurare prin PayPoint
» TRANSILVANIA Broker ia un credit de 1,4 milioane lei
» Studiu: 65% dintre specialistii in asigurari cred ca, in viitor, le vor putea face clientilor oferte de polita fara sa le puna nicio intrebare
» Mai multe portiuni din tavanul clubului Control s-au prabusit. Reprezentantii clubului: "Au cazut doar bucati de tencuiala si placi decorative"
» Gazele de sera au ajuns la un nivel intalnit ultima oara acum 3-5 milioane de ani
» Bloc evacuat in timpul noptii ca urmare a unui incendiu. O persoana a murit, alte trei au fost intoxicate cu fum
» Anita NITULESCU, Eurolife ERB Asigurari: Millennials ar fi dispusi sa aloce un buget mediu lunar de pana la 100 de lei pentru asigurari
» 3 din 4 barbati solicita consiliere financiara profesionala, in vreme ce doar 1 din 4 femei este preocupata de viitorul financiar
» VIDEO: Ti-ai imaginat vreodata cum vor arata vizitele tale la supermarket cand vei iesi la pensie?




Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 14.11.2018 | 2020 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


Arhiva





PAID

OMNIASIG




























Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM