1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Colegiul Pacientilor solicita un timp de solutionare a dosarelor de malpraxis de 3 zile

Colegiul Pacientilor cu sprijinul Consiliul de Mediere, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED si Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor - APPA, a organizat, sambata, conferinta "Medierea, antidotul eficient al conflictelor rezultate din malpraxis-ul medical". 

In acest context, Colegiul Pacientilor propune o serie de masuri care vizeaza solutionarea conflictelor dintre medic si pacient prin mediere si acceptarea solutiei de catre asiguratori prin plata despagubirilor. De asemenea, se solicita reducerea termenelor pentru solutionare si despagubire la circa 3 zile.

"In acelasi timp, consideram importanta transparentizarea termenilor si conditiilor din polita de malpraxis, precum si informarea completa si corecta a medicului asupra continutului acesteia", a declarat Cristian SAS, Presedintele Colegiului Pacientilor.

In prezent, legea obliga medicii sa isi incheie asigurari pentru malpraxis, fara a se face distinctie intre daunele morale si cele materiale. Astfel, marea majoritatea opteaza pentru o acoperire minima obligatorie, care, de cele mai multe ori, exclude prejudiciile morale.

La eveniment au participat reprezentati ai asociatiilor de pacienti, medicii, furnizori de servicii medicale private, companii de asigurari, responsabili guvernamentali din domeniul de resort, mediatori, conferinta dorind sa evidentieze importanta adoptarii unei atitudini conciliatoare in raporturile survenite intre pacient si cadru medical / unitatea spitaliceasca, ca semn de salvgardare a relatiei de incredere reciproca, indispensabila oricarui act medical performant.

PROMO