1asig.ro
1asig.ro

Combaterea fraudelor in domeniul daunelor, o preocupare pentru industria asigurarilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Evenimentul "Insurance Roundtable: Facing new industry challenges using Analytics", organizat joi, 17 octombrie a.c., de Q-East si SAS - specialisti in domeniul Analytics si AI, a analizat si dezbatut situatia fraudelor din domeniul asigurarilor si solutiile de combatere a acestora.

PROMO


La conferinta au participat mai multi reprezentanti ai companiilor din asigurari de pe piata locala, printre care ALLIANZ-TIRIAC, GROUPAMA Asigurari, EUROINS Romania, GRAWE Romania si WATFORD.

Scopul intalnirii a fost de a creste gradul de constientizare a managementului companiilor de asigurari cu privire la evolutiile care conteaza pentru acestea, astfel incat sa ramana competitive pe o piata globalizata. Iar Inteligenta Artificiala poate fi extrem de utila in procesul de detectare a fraudelor din asigurari.

In cadrul evenimentului, specialistii SAS au prezentat numeroase studii de caz privind fraudele din asigurari si cele mai noi cai de combatere a fraudelor in domeniul daunelor. Acestia au prezentat modalitati inovatoare de a detecta, preveni si investiga cererile frauduloase de daune, pe baza studiilor de caz realizate de companii de asigurari la nivel mondial.

Unul dintre studii a fost realizat la compania turca Aksigorta, ai carei oficiali au facut investigatii timp de 3 luni pentru a descoperi diverse modele de fraudare in dosarele de dauna, iar cu solutia informatica SAS investigatia a durat 30 mininute. Un alt caz este cel al companiei Ydrogios, din Grecia, unde investigatiile care durau 2-3 zile, acum se rezolva in 4-5 minute. Ei detectau 4% din fraude, iar acum gradul a urcat pana la 40%.

Asiguratorii de pe piata locala au inregistrat, in primele sase luni din acest an, prime brute subscrise in valoare totala de 5,43 miliarde de lei (+7,8% fata de perioada similara a anului trecut) si au achitata despagubiri in valoare de peste 3,3 miliarde de lei (+17,55%).

810 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO