1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Credite relaxate si la ING Bank

ING Bank Romania anunta relaxarea conditiilor de eligibilitate pe care clientii si potentialii clienti trebuie sa le indeplineasca pentru obtinerea creditelor, ca urmare a modificarii normelor de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

ING Bank Romania a decis sa ridice nivelul maxim al plafonului de indatorare admis pentru obtinerea unui credit, astfel incat valoarea totala a angajamentelor de plata (credite si contracte asimilate) sa poata atinge maximum 60% din venitul net al aplicantului. Pana in prezent, acest nivel se situa in jurul valorii de maximum 40% din totalul veniturilor.

Pentru a simplifica procesul acordarii creditelor, ING Bank a decis sa nu mai includa in calculul obligatiilor lunare de plata ale aplicantilor cheltuielile detaliate aditionale ale acestora, astfel incat acordarea creditelor sa fie cat mai simpla.
Noile reguli pe care le va utiliza ING Bank in stabilirea plafonului maxim de creditare vor tine cont de profilul fiecarui client si de fiecare solicitare in parte.

De asemenea, ING Bank a decis sa renunte la avansul minim obligatoriu in cazul creditelor ipotecare. Totodata, in cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca, valoarea acestora a crescut de la maximum 75% din valoarea estimata a imobilului ipotecat la maximum 100% din aceasta valoare.
Clientii care dispun, insa, de un avans de minimum 15% la contractarea unui credit ipotecar sau a unui credit de nevoi personale cu garantie ipotecara in lei vor beneficia de o rata a dobanzii mai mica.

"Ne bucuram ca, si de data aceasta, ING poate sa ofere clientilor si potentialilor clienti libertate de miscare si de alegere, venind in intampinarea necesitatilor lor de creditare cu oferte special create, bazate pe informatiile din piata si pe flexibilitate in abordare. Ca intotdeauna, ING se pune la dispozitia clientilor sai, pentru ca, in conditiile cresterii competitiei pe piata bancara romaneasca, diversificarea si flexibilitatea sunt elemente cheie pentru dezvoltare", a spus Albert ROGGEMANS, CEO ING Retail Banking.

Alte banci, printre care BCR, BRD sau ALPHA Bank, au aplicat masuri similare, ca urmare a modificarii normelor de creditare impuse de BNR.