1asig.ro
1asig.ro

Cresterea numarului biciclistilor, pe fondul pandemiei COVID-19, o oportunitate rara pentru asiguratori

5 min. / 1.540 cuvinte
Cererea de asigurare pentru biciclete va continua sa creasca, pe masura ce consumatorii incearca sa evite transportul public, in contextul epidemiologic actual, iar asiguratorii cu experienta in mediul digital trebuie sa valorifice aceasta oportunitate, noteaza GlobalData.

PROMO


Sursa citata arata ca, in ultimii ani, cererea de asigurare pentru biciclete a crescut, cu toate ca acest tip de asigurare nu este inca un produs foarte popular. Cu toate acestea, cererea va continua sa creasca, pe masura ce oamenii se intorc la munca, iar asiguratorii care ofera produse simple si digitale pentru cei care vor sa isi asigure bicicletele vor fi bine plasati pentru a atrage noi clienti.

Astfel, un studiu realizat in Marea Britanie, in perioada 2017-2019, subliniaza ca, in acest interval de timp, companiile mici si mijlocii si-au incurajat tot mai mult angajatii sa foloseasca bicicletele in drumul spre si de la birou. In 2017, 24% dintre companii incurajau acest mijloc de transport, in vreme ce, anul trecut, nivelul acestora a ajuns la 35%.

"Acest lucru arata ca interesul fata de acest mijloc de transport a crescut semnificativ. Cu toate acestea, mai arata si ca un numar considerabil de companii (64,9%) nu le-a oferit angajatilor aceasta schema de transport. Cat timp virusul va continua sa fie printre noi, oamenii vor fi foarte precauti in ceea ce priveste reintoarcerea la birou. Incurajarea angajatilor sa foloseasca acest mijloc de transport, dar si o schema de finantare in acest sens ar putea reduce nivelul de ingrijorare. Angajatorii pot incerca sa implementeze cat mai multe masuri de siguranta la birou, dar, pentru cei mai multi angajati, problema reala este legata de drumul catre si de la locul de munca, acolo unde (n.r. in cazul mijloacelor de transport public) distantarea sociala nu e posibila", spune Ben CAREY-EVANS - Insurance Analyst, GlobalData.

In mod similar, un alt studiu realizat de GlobalData in Marea Britanie, in perioada 2018-2019, in randul consumatorilor de asigurari, arata ca cererea de asigurari de biciclete a crescut de la 5,9% in 2018, la 9,8% in 2019. Acest lucru subliniaza, pe langa o crestere evidenta a cererii, faptul ca exista in continuare o oportunitate uriasa pentru asiguratori. Un exemplu in acest sens este cel al companiei InsurTech Urban Jungle, care sustine ca, in mai 2020, a inregistrat o crestere de 60% a interesului pentru acest tip de asigurare, fapt ce subliniaza ca cererea de asigurare pentru biciclete este deja pe un trend ascendent.

"Elementul crucial pentru asiguratori este acela de a face acest produs cat mai usor pentru consumatori, indiferent ca il ofera ca pe o clauza suplimentara la asigurarea locuintei sau un produs de sine statator. Din cate se pare, aceasta este o zona cu oportunitati uriase pentru asiguratori, iar start-up-urile digitale precum Urban Jungle sunt bine plasate pentru a valorifica aceste oportunitati", mai spune Ben CAREY-EVANS.

287 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO