1asig.ro

Cristian ROSU, ASF: Increderea este vitala in perioada care va urma

5 min. / 1.540 cuvinte
"Probabil vom asista in perioada urmatoare la o accentuare a digitalizarii in activitatea de distributie (in contextul COVID-19 - n.red.). Sunt produse care pot fi vandute exclusiv de la distanta, dar eu cred ca interactiunea umana nu poate fi inlocuita de aplicatiile online", a declarat, pentru publicatiile XPRIMM, Cristian ROSU - Vicepresedinte, Sectorul Asigurarilor - Reasigurarilor, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara).

PROMO


Conform acestuia, increderea nu poate fi transmisa prin Internet, ci doar face to face, privindu-l ochi in ochi pe client. "Increderea este vitala in perioada care va urma, nu doar pentru a reporni afacerile, ci pentru a reporni lumea, care astazi s-a oprit in loc", a precizat Cristian ROSU intr-un interviu pentru Revista PRIMM Asigurari & Pensii, lansata luni intr-un nou format digital, interactiv.


Referindu-se la perioada pandemiei de coronavirus, Cristian ROSU a afirmat ca distantarea sociala este un impediment in industria asigurarilor intrucat relatia directa dintre client si consultant reprezinta unul dintre pilonii fundamentali pe care se sprijina un business in acest domeniu. "Mijloacele moderne de comunicare sunt insa foarte utilizate in aceasta perioada si lucrurile se desfasoara intr-o relativa normalitate", a adaugat el.


Intrebat care sunt principalele obiective ale ASF pentru acest an, Cristian ROSU a raspuns: "Anul 2020 va fi un an atipic. Indraznesc sa spun ca va fi un an greu. In mod evident, ne-am resetat si noi planurile. Nu putea fi altfel. Principalul obiectiv al Autoritatii, in acest moment, este acela de a asigura stabilitatea pietelor pe care le supravegheaza. Este fundamental ca, dupa ce criza se va termina, societatile sa ramana in picioare, sa fie cat mai putin afectate de ceea ce se intampla acum".

"Am decis impreuna cu EIOPA sa amanam efectuarea exercitiului BSR, poate cel mai important proiect pentru piata in 2020, din cauza situatiei existente. Trebuie sa ne adaptam la actualul context si sa ne concentram doar pe activitatile care sunt fundamentale pentru stabilitatea pietelor", a completat Vicepresedintele ASF.

Vreau sa transmit ca ASF este alaturi de toti actorii din piata financiara non-bancara si sunt convins ca impreuna vom recladi increderea, acest capital de lucru esential, atat de greu pus la incercare in aceste vremuri.

Cititi intregul interviu cu Cristian ROSU in Revista PRIMM Asigurari & Pensii (click pentru vizualizare).

242 accesari