1asig.ro
1asig.ro

CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber

5 min. / 1.540 cuvinte
Brokerii de asigurari joaca un rol esential in a aborda acoperirea adecvata si o serie de alti factori care tin pe loc piata de asigurari cibernetice. Aceasta e concluzia cheie a unui raport realizat de catre CyberCube si citat de the Actuarial Post.

PROMO


Astfel, "The Role of Intermediaries in Placing Cyber Risk" noteaza ca brokerii sunt pozitionati ideal pentru a ajuta organizatiile sa abordeze toate problemele care impiedica adoptarea asigurarilor cibernetice in interiorul organizatiilor.

Raportul evidentiaza mai multe provocari cu care se confrunta piata in incercarea de a accelera ritmul de crestere a asigurarilor cyber: de la viteza cu care evolueaza limbajul folosit in aceste asigurari si perceptia ca riscul cyber nu presupune prea mult timp si efort din partea managerilor de risc, pana la lipsa gandirii unitare intre gestionarea riscurilor si securitatea datelor. Acelasi raport mai arata ca mai multe companii de brokeraj au demonstrat ca aceste provocari reprezinta oportunitati pentru brokeri, care pot sa creeze noi servicii generatoare de plus-valoare.

"Riscul cibernetic reprezinta o oportunitate unica pentru brokeri, care pot fi in continuare consilieri demni de incredere, ajutand corporatiile sa nagivheze prin complexitatile acestui risc si sa il asigure cu succes. Imbinand intelegerea riscului cibernetic asigurabil cu relatiile de business si expertiza in limbajul folosit in acest sens, brokerii pot profita de aceasta oportunitate pentru a dezvolta piata asigurarilor cyber, jucand in continuare un rol indispensabil", spune John ANDERSON - Client Services Manager, CyberCube.

Brokerii pot ajuta clientii sa inteleaga mai multe categorii tehnice, de la expunerea la riscul informatic si harti ale pierderilor asigurabile, la masurile pe care o companie le poate lua pentru a atenua sau, dupa caz, pentru a transfera riscul. De asemenea, brokerii pot folosi relatiile pe care le au cu asiguratorii pentru a oferi solutii noi, potrivite in acest sens, in incercarea de a aborda atat riscurile cibernetice existente, cat si cele emergente.

Sursa citata mai arata ca un sondaj realizat recent de EY noteaza ca doar doua treimi dintre organizatii au declarat ca au acoperire cibernetica adecvata pentru expunerea reala la riscul cyber. Astfel, brokerii care inteleg mai bine partea de informatica isi pot ajuta partenerii de subscriere sa devina mai confortabili cu riscurile cyber, iar intelegerea clientilor si a asiguratorilor va maximiza eficienta si va genera, arata sursa citata, oferte avantajoase pentru ambele parti.

Raportul realizat de CyberCube poate fi citit integral AICI.

241 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO