Date financiare - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

Date financiare - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri 


Bucuresti
22
1 EUR = 4.6303 RON
1 USD = 3.9308 RON










RFI
 

Date financiare

Societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au inregistrat, in primele noua luni ale anului 2017, un total al primelor brute subscrise (PBS) de 7,32 miliarde de lei, cu 6% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) au atins, in primele noua luni ale anului, 5,78 miliarde lei, in crestere cu 1% fata de intervalul similar al anului trecut, iar primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) au ajuns la 1,52 miliarde lei, cu 30% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Chiar daca in Romania piata asigurarilor este inca dominata de asigurarile generale, respectiv de cele auto, din analiza datelor raportate de societatile de asigurare se observa, in ultima perioada, o crestere a segmentului asigurarilor de viata.

In primele noua luni ale anului 2017, 88% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societati de asigurare din cele 31 de societati care desfasurau activitati de asigurare/reasigurare la data de 30 septembrie 2017.




In urma centralizarii raportarilor transmise de brokerii de asigurare, la data de 30 septembrie 2017, rezulta ca valoarea primelor intermediate pentru asigurari generale si asigurari de viata a fost in suma de 4,62 miliarde lei, cresterea nominala fata de aceeasi perioada a anului 2016 fiind de 1,25%.

Raportat la volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare, primele intermediate reprezinta 63,2%, in scadere cu 3,17% fata de perioada similara a anului trecut.



Nota: Companiile care activeaza in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor nu sunt incluse in topul realizat de ASF, precum AEGON Romania si METROPOLITAN Life.



PAID

OMNIASIG




























Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM