Date financiare - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri 


Bucuresti
5
1 EUR = 4.6332 RON
1 USD = 3.9185 RON
RFI
 

Date financiare

Societatile de asigurare autorizate si reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara au inregistrat, in primul semestru al anului 2017, un total al primelor brute subscrise (PBS) de 5,04 miliarde de lei, in crestere cu 8% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Pe segmentul asigurarilor generale (AG), asiguratorii au subscris prime brute in valoare de 3,97 miliarde lei, mai mult cu 2% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

In acelasi timp, segmentul asigurarilor de viata (AV) a inregistrat un avans de 36% fata de primele sase luni ale anului 2016, societatile de asigurare inregistrand un nivel al primelor de 1,07 miliarde de lei.

Din totalul primelor brute subscrise de societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF in primul semestru al anului 2017 (5,04 miliarde lei), primele brute subscrise pe teritoriul altor state au inregistrat un volum de 52 milioane lei, in scadere cu 38% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent (83,5 milioane lei).

Societatile de asigurare autorizate in alte state membre UE au subscris in baza dreptului de stabilire, pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unei sucursale, in primul semestru al anului 2017 un total al primelor brute subscrise de 363,9 milioane lei, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

La 30 iunie 2017 activau pe piata asigurarilor 31 societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 17 au practicat numai activitate de asigurari generale ("AG"), 8 au practicat numai activitate de asigurari de viata ("AV") si 6 au practicat activitate compozita.

In acelasi timp, brokerii de (re)asigurare au intermediat un volum de prime de asigurare in suma de circa 3,18 miliarde lei, care raportat la volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare (generale si viata), reprezinta 63,01%, in scadere cu 1,55 puncte procentuale, fata de perioada similara a anului 2016 (64,58%).

Conform datelor centralizate, la data de 30 iunie 2017, un numar de 317 brokeri de asigurare si/sau reasigurare au desfasurat activitate de intermediere in asigurari si/sau regularizare daune din totalul celor 321 care au transmis raportarile periodice conform normelor legale in vigoare.

Nota: Companiile care activeaza in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor nu sunt incluse in topul realizat de ASF, precum AEGON Romania si METROPOLITAN Life.PAID

OMNIASIGCopyright 2017-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM