Date financiare - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri 


Bucuresti
5
1 EUR = 4.5194 RON
1 USD = 4.2442 RON
RFI
 

Date financiare

In primele noua luni ale anului 2016, primele brute subscrise (PBS) pe piata asigurarilor din Romania au inregistrat valoarea de 6,88 miliarde lei, in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, se arata in raportul publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Cumulata, valoarea primelor brute subscrise atat de catre societatile de asigurare, cat si de catre sucursale se ridica la 7,37 miliarde de lei (+12%).

La 30 septembrie 2016, activau pe piata asigurarilor 32 societati de asigurare dintre care 18 au practicat numai activitate de asigurari generale (AG), 7 au practicat numai activitate de asigurari de viata (AV) si 7 au practicat activitate compozita.

Primele intermediate de brokerii de asigurare in primele 9 luni din 2016 s-au cifrat la aproape 4,57 miliarde lei, echivalentul a 66,37% din primele brute subscrise de asiguratori pe piata locala de profil in aceasta perioada.

Conform datelor centralizate, la sfarsitul lunii septembrie, un numar de 326 brokeri de asigurare si/sau reasigurare au desfasurat activitate de intermediere in asigurari si/sau regularizare daune, din totalul celor 332 care au transmis raportarile periodice conform normelor legale in vigoare.PAID

OMNIASIGCopyright 2017-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM