1asig.ro
1asig.ro

De ce ar trebui sa iti reinnoiesti polita CASCO, chiar daca nu mergi cu masina in aceasta perioada

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia de COVID-19 a impus restrictii de circulatie fara precedent pana acum. Incurajarea lucrului de acasa, inchiderea scolilor si masurile de distantare sociala au determinat, colectiv, o reducere masiva a traficului din tara si, implicit, o "carantinare" a autovehiculelor personale in parcare.

PROMO


Gandindu-se ca nu circula cu masina in aceasta perioada, unii soferi s-ar putea simti tentati sa nu isi reinnoiasca polita CASCO si sa astepte pana la ridicarea acestor masuri pentru a reface polita.

In acest context, comunitatea FII TREAZ LA VOLAN! a lansat un infografic prin care le readuce aminte soferilor argumentele pentru care acestia ar trebui sa isi mentina CASCO chiar si in aceasta perioada, chiar daca nu circula cu autovehiculul:

1. Masina ramane in siguranta in parcare. Polita CASCO poate acoperi riscuri importante la care masina este expusa atunci cand este parcata:
- furtul masinii
- furtul de bunuri din masina
- daune provocate de tentativa de furt
- zgarieturi
- caderea de corpuri pe masina

2. Poate aparea o urgenta. Daca apare o situatie urgenta sau neasteptata si soferul este nevoit sa plece cu masina, nu va avea timp sa reinnoiasca polita CASCO si sa fie protejat in timp ce este in trafic.

3. Daca este implicat intr-un accident, proprietarul masinii va trebui sa isi repare masina din banii sai. Riscul este foarte mare chiar si pentru un drum scurt: daca este implicat intr-un accident, soferul va trebui sa isi repare masina din banii sai, in cazul in care este vinovat.


Despre FII TREAZ LA VOLAN!

FII TREAZ LA VOLAN! reprezinta o campanie nationala de siguranta si preventie rutiera lansata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor inca din anul 2016. Demersul are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere si a gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie si indisciplina.

Editia a V-a a campaniei se va desfasura in perioada iulie - septembrie 2020. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instragram.com/treazlavolan.

2.036 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO