1asig.ro
1asig.ro

Deciziile adoptate miercuri de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara

5 min. / 1.540 cuvinte
In cadrul sedintei de miercuri, 6 mai, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

PROMO


Astfel, ASF a decis:

Sanctionarea companiilor de brokeraj care nu au respectat prevederile legale privind transmiterea raportarilor periodice la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Modificarile intervenite in documentele Fondului deschis de investitii Piscator Equity Plus, administrat de S.A.I. Atlas Asset Management.

Emiterea Certificatului de Inregistrare a majorarii capitalului social al societatii Selca S.A. Pitesti.

Emiterea Certificatului de Inregistrare a majorarii capitalului social al societatii Simbeton S.A. Oradea.

Aprobarea prospectului intocmit in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB a obligatiunilor emise de Raiffeisen Bank S.A. Bucuresti si a emiterii Certificatului de Inregistrare a obligatiunilor emise.

Modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare a NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Instructiunea privind modul de transmitere a raportarilor si a altor documente in format electronic catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (instructiunea va fi transmisa, spre publicare, Monitorului Oficial al Romaniei).

Norma privind activitatea de depozitare si custodie a activelor fondurilor de pensii ocupationale si de modificare a unor norme ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (norma va fi transmisa, spre publicare, Monitorului Oficial al Romaniei).

A.S.F. este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

421 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO