1asig.ro
1asig.ro

Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe

5 min. / 1.540 cuvinte
Guvernele sunt tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente, infractorii extinzandu-si bazele de atac si cerand mai multi bani, arata un studiu realizat de Deloitte. Astfel, guvernele au raportat, in 2019, 163 de atacuri ransomware, au achitat infractorilor peste 1,8 milioane de dolari si au suportat costuri de ordinul zecilor de milioane de dolari pentru recuperarea dupa atacurile informatice, sustine Reinsurance News.

PROMO


Potrivit sursei citate, numarul atacurilor raportate in 2019 a crescut cu aproximativ 150% comparativ cu 2018. Raportul arata ca, uneori, refuzul de a plati suma solicitata de infractori poate fi principala optiune, dar poate presupune costuri uriase. De exemplu, orasul Baltimore a refuzat sa achite 76.000 de dolari, dar a suferit pierderi de peste 18 milioane de dolari le nivel de venituri si costuri de recuperare.

"Guvernele si autoritatile locale ar trebui sa traiasca si sa planifice conform cu realitatea, care arata ca, la un moment dat, sistemele si datele lor critice vor fi atacate. In ciuda asigurarilor cibernetice si a masurilor de preventie, frecventa si complexitatea crescute ale atacurilor solicita ca autoritatile guvernamentale sa efectueze controale cu privire la sanatatea informatica, dar si sa revizuiasca strategiile de rezilienta. Acest efort merita realizat. Guvernele pot fi mai bine pozitionate pentru a se apara impotriva unor evenimente catastrofale, care presupun costuri uriase de recuperare si pot afecta siguranta si increderea publicului", a punctat Srini SUBRAMANIAN - Principal, Deloitte & Touche LLP & Cyber State & Higher Education Leader.

Deloitte sustine ca infractorii pot sesiza vulnerabilitatea statelor si a autoritatilor locale si, astfel, le solicita acestora o rascumparare de 10 ori mai mare decat cea solicitata din partea entitatilor comerciale. Pentru a combate acest risc, raportul prezinta cateva elemente cheie pentru organizatii, inclusiv: o arhitectura mai inteligenta a sistemelor, o forta de munca mai pregatita si o igiena cibernetica mai buna.

"Dispozitivele conectate, sistemele digitale si datele integrate sunt echivalente cu posibilitatea guvernelor de a fi alaturi de oameni si comunitati mai mult ca oricand. De asemenea, insa, acest lucru mai inseamna si ca infractorii cibernetici au un camp de lupta mai mare pentru a ataca autoritatile locale, in incercarea de a detine date sensibile pentru cetateni. Autoritatile trebuie sa inteleaga ce riscuri apar daca sistemele si datele lor dispar brusc sau devin inutile", mai arata Srini SUBRAMANIAN.

524 accesari