1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Delta Lloyd vrea o oferta mai buna din partea NN

Dupa publicarea rezultatelor trimestriale, compania olandeza Delta Lloyd a precizat ca indicatorii sai de solvabilitate s-au deteriorat in trimestrul III al acestui an si ca ar reanaliza o oferta mai buna de preluare din partea conationalilor de la NN, scrie Reuters.

Conform reglementarilor Solvency II, Delta Lloyd avea, la finele lui septembrie, o rata de solvabilitate de 156%, in scadere de la 173%, la finele lunii iunie. Prin comparatie, rata de solvabilitate a NN se cifra, dupa primele noua luni, la 252%.

Pe 7 octombrie, Delta Lloyd anuntase insa ca respinge o oferta nesolicitata de preluare a celor de la NN, mentionand ca aceasta "subevalueaza substantial valoarea companiei", in conditiile in care NN oferise 2,4 miliarde de euro.

Totusi, Delta Lloyd a precizat recent ca o tranzactie cu NN ar putea genera economii de scara de circa 200 de milioane de euro pe an si ca n se opun tranzactiilor care aduc valoare adaugata actoanarilor si clientilor sai.

Actiunile NN, desprinsa din ING dupa criza financiara din 2008-2009, au beneficiat de o crestere a valorii de circa 19% in ultimii 2 ani, in timp ce actiunile Delta Lloyd s-au depreciat cu 71% in aceeasi perioada.