1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Despagubiri de peste 1 milion euro si pensie pe viata pentru un roman lovit de o masina in Italia

Un tribunal din Italia a stabilit despagubiri record pentru un roman ranit intr-un accident rutier produs in urma cu 5 ani. El va primi peste un milion de euro si o pensie lunara de 800 de euro toata viata.

Decizia este surprinzatoare avand in vedere faptul ca romanul de 38 de ani era in coma alcoolica in momentul accidentului, informeaza gazetaromaneasca.com.

Accidentul a avut loc in seara de 23 ianuarie 2012, in Sant-Angelo Romano. Romanul, C.T., in varsta de 38 de ani la acea data, traversa strada pe o portiune fara "zebra", cand a fost lovit de o masina Renault, condusa de o femeie, D.S.. Barbatul a fost luat in plin pe parbriz, apoi aruncat pe asfalt.

Carabinierii ajunsi la fata locului au stabilit ca vina este in totalitate a conducatorului auto desi victima a incercat sa treaca strada printr-un loc nepermis, fara marcaje de trecere de pietoni. Mai mult de atat, personalul medical de pe ambulanta a declarat ca romanul se afla in coma etilica.

Consecintele accidentului: leziuni foarte grave care au cauzat invaliditate permanenta (70%) pentru 360 de zile. Diagnosticul stabilit de medici la acel moment a fost unul sever. Stare romanului s-a ameliorat, insa a ramas cu urmari pe viata, precizeaza gazetaromaneasca.com.

Siguranta rutiera trebuie sa fie o prioritate pentru toate tarile, inclusiv Romania, in conditiile in care accidentele rutiere reprezinta o problema si in urma carora companiile de asigurari achita despagubiri considerabile.

In acest context este evident ca proiectele si campaniile de siguranta rutiera raman mai importante ca niciodata, iar orice efort in directia reducerii numarului de accidente rutiere este esential.

Una dintre cele mai importante campanii este "FII TREAZ LA VOLAN!", initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, care s-a desfasurat si in aceasta vara. Gasiti aici mai multe detalii despre campanie.

Reamintim ca piata politelor auto obligatorii (RCA) a atins, la sfarsitul primului semestru al anului 2017, valoarea de 2,04 miliarde de lei, nivel in scadere cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Dauna medie RCA platita pentru vatamari corporale, in intervalul ianuarie-iunie 2017, a fost de 47.905 lei, in timp ce dauna medie pentru pagube materiale a fost de 5.746 lei, conform datelor ASF. In total, asiguratorii au achitat pentru vatamari corporate peste 255 milioane lei, iar pentru daune materiale - 851,3 milioane lei.

PROMO