1asig.ro
1asig.ro

Doua tramvaie s-au accidentat in Capitala. Sapte persoane au fost ranite

5 min. / 1.540 cuvinte
Doua tramvaie s-au ciocnit frontal, miercuri, in zona Sura Mare din Bucuresti, iar sapte persoane au fost ranite si asistate medical la fata locului, dintre care sase au fost transportate la spitale din Capitala. Ce despagubiri ar putea primi calatorii?

PROMO


Persoanele ranite au fost transportate la spitalele Bagdasar-Arseni, Sfantul Ioan si Universitar, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.

In accident au fost implicate doua tramvaie de pe liniile 7 si 11. Din primele cercetari, vatmanul din tramvaiul 7, care se deplasa pe Soseaua Oltenitei catre Soseaua Giurgiului, nu ar fi schimbat macazul si s-a ciocnit frontal cu tramvaiul 11. Cercetarile continua, politistii incercand sa identifice toate persoanele care s-au aflat in tramvaie in momentul accidentului.

Vatmanii au fost testati cu aparatul alcooltest si a rezultat ca nu au consumat bauturi alcoolice.

Societatea de Transport Bucuresti - STB a asigurat, anul trecut, prin OMNIASIG Vienna Insurance Group, mijloacele de transport in comun prin polite RCA, inclusiv asigurari pentru calatori si bagajele acestora, potrivit datelor publicate pe SICAP. Astfel, in caz de accident, limitele de raspundere pe persoana sunt:

- 4.000 lei pentru invaliditate permanenta;

- 2.000 lei in cazul decesului;

- 150 lei/zi cheltuieli medicale pe o perioada de maxim 45 zile;

- 100 lei pentru bagaje.

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!. Ca parte a acestui demers, in luna martie a.c., s-a desfasurat campania "Cu stil, in trafic", care lupta impotriva stereotipurilor de gen in trafic, prin exemplul pe care il ofera femei care au profesii "atipice" legate de zona auto, precum si femei privite cu admiratie si respect in viata lor de zi cu zi.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

In anul 2019, la nivel national, au fost inregistrate 8.642 de accidente rutiere grave, in urma carora 1.864 de persoane au decedat si 8.125 au fost ranite grav, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, transmise la solicitarea 1asig.ro.

329 accesari