1asig.ro

E-mailurile mai multor utilizatori Microsoft au fost tinta hackerilor

Compania Microsoft a confirmat ca unele dintre serviciile sale de e-mail au fost sparte de hackeri, iar corespondenta unora dintre utilizatorii sai a fost expusa in urma atacului, scrie presa internationala.

PROMO


Un "numar limitat" de persoane a avut conturi compromise intr-o bresa de securitate care a avut loc intre 1 ianuarie si 28 martie, potrivit Microsoft.

Potrivit unul e-mail publicat online si trimis majoritatii utilizatorilor afectati, au fost compromise informatii de identificare ale unui agent de asistenta al Microsoft, ceea ce ar fi permis accesul neautorizat la anumite informatii legate de cont.

In cazul majoritatii, aceste informatii au inclus adresa de e-mail, numele dosarelor, subiectele e-mailurilor si numele altor utilizatori de adrese de e-mail comunicate in perioada ianuarie - martie, insa nu si continutul e-mailurilor sau al fisierelor atasate.

Compania a precizat ca ofera indrumari si sprijin suplimentar acestor utilizatori.

"Ne-am ocupat de aceasta schema, care a afectat un subgrup limitat de conturi ale clientilor, prin dezactivarea informatiilor de identificare compromise si prin blocarea accesului autorilor faptei", a declarat un purtator de cuvant al Microsoft. Microsoft a adaugat ca, desi informatiile privind parolele nu au fost afectate, utilizatorii ar trebui sa isi schimbe "din precautie" detaliile de logare.

Microsoft opereaza servicii de e-mail, inclusiv Outlook, MSN si Hotmail.

332 accesari