1asig.ro
1asig.ro

EIOPA: Expunerea la risc pentru sectorul european al asigurarilor a crescut ca urmare a pandemiei COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia COVID-19 a generat o stare de nesiguranta extrema la nivelul pietei de asigurari, afectand, de asemenea, si alte industrii financiare, arata raportul "April 2020 Risk Dashboard" publicat de EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale.

PROMO


"Expunerea la risc a crescut pentru intreg sectorul european de asigurari, avand in vedere ca pandemia COVID-19 a afectat vietile tuturor cetatenilor europeni, provocand probleme in toate sectoarele economice si financiare", se arata in raportul EIOPA.

Efectele negative din piata ale pandemiei au determinat ridicarea nivelului riscurilor din asigurari. Reducerea veniturilor (in urma impactului asupra activitatilor economice, care au determinat scaderea activitatilor), dar si cresterea volumului daunelor pe anumite segmente de business se numara printre probleme.

De asemenea, s-a deteriorat si perceptia asupra sectorului asigurarilor. Piata de asigurari din UE a subperformat, atat pe segmentul general, cat si pe cel al asigurarilor de viata, iar rata pret/castiguri a grupurilor de asigurari a scazut comparativ cu cea rezultata la ultima evaluare.

Raportul complet publicat de EIOPA poate fi descarcat de aici.

400 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO