1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EUROINS Romania: Compania a parcurs mai multe etape de dezvoltare de la data exercitiului BSR

Ca raspuns la rezultatele exercitiului BSR (Balance Sheet Review), reprezentantii EUROINS Romania au precizat, intr-un comunicat de presa, ca suma mentionata in raportul final se refera la situatia existenta acum mai bine de un an, respectiv la data de 30 iunie 2014.

"Intre timp, compania a parcurs cateva etape strategice de dezvoltare, printre care se numara majorarea capitalului social pana la sfarsitul anului 2014 si semnarea, la inceputul anului 2015, a unor noi contracte de reasigurare, programul actual de reasigurare fiind mult mai adecvat dimensiunii si necesitatilor companiei atat de moment, cat si conform estimarilor", se arata intr-un comunicat al asiguratorului.

Efectul pozitiv combinat al acestor doua masuri se cifreaza la aproximativ 350 de milioane lei, au subliniat reprezentantii companiei.

Exercitiul BSR (Balance Sheet Review) a constat intr-o analiza aprofundata a pasivelor si activelor societatilor de asigurare la data de 30 iunie 2014, iar rezultatele acestuia au fost facute publice de Autoritatea de Supraveghere Financiara pe data de 15 iulie a.c.

Conducerea EUROINS si-a exprimat intentia de a majora capitalul social cu inca 100 de milioane lei pana la sfarsitul anului 2015, existand disponibilitatea dublarii acestei sume in cazul in care se va constata un necesar de capital peste estimarile curente, se precizeaza in comunicatul de presa. De asemenea, a fost implementata o strategie de segmentare a portofoliului mai adecvata profilului companiei, care sa conduca la o identificare mai eficienta a factorilor de risc, introducandu-se, in acelasi timp, noi factori de risc bazati pe analize statistice, fiind identificate, de asemenea, clase de risc mult mai omogene, in vederea unei mai bune reflectari a riscurilor in procesul de tarifare.

La sfarsitul primului semestru al anului 2015, EUROINS Romania a raportat o crestere a primelor brute subscrise pana la aproximativ 361 milioane lei, in timp ce daunele platite in aceeasi perioada s-au situat la nivelul de 259 de milioane lei.

Referitor la nivelul rezervelor tehnice, valoarea si acuratetea acestora a fost imbunatatita fata de situatia prezentata in raportul privind exercitiul BSR, ca urmare a unor masuri care au inclus:
  • Eforturi sustinute privind plata dosarelor de daune in ultimele 8 luni;
  • Proceduri simplificate, dar mai eficiente, privind fluxul de solutionare si plata a dosarelor de dauna;
  • Analiza aprofundata si detaliata a dosarelor de dauna aflate in rezerva.
Ca urmare a aplicarii acestor strategii, valoarea medie a daunei a scazut, in timp ce numarul de reclamatii s-a redus de mai mult de 5 ori comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Astfel, EUROINS Romania "se afla in pozitia in care poate sa afirme ca actiunile intreprinse in ultimile 18 luni de catre conducerea companiei au fost validate ca fiind corecte si adecvate si au condus la o situatie generala semnificativ imbunatita a companiei in prezent, fata de cea la data de 30.06.2014".

Asiguratorul a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiara o contestatie referitoare la concluziile exercitiului BSR.

PROMO