1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EUROLIFE aniverseaza 10 ani de activitate pe piata locala. Vezi ce planuri de dezvoltare are grupul

Anul 2017 marcheaza pentru EUROLIFE ERB Asigurari aniversarea a 10 ani de activitate in industria de asigurari din Romania, un deceniu in care compania a evoluat constant, ajungand pe locul trei in piata de asigurari de viata. Pentru acest an, compania anticipeaza o crestere de 50% a afacerilor si o stagnare a profitabilitatii, dezvoltarea portofoliului de produse si a distributiei, dar si noi investitii.

Anul trecut, EUROLIFE Asigurari de Viata si EUROLIFE ERB Asigurari Generale, companii ce reprezinta EUROLIFE ERB Insurance Group (grup detinut de FAIRFAX) in Romania, au raportat un profit net insumat in valoare de 4 milioane de lei si prime brute subscrise de circa 67 milioane lei.

"Aniversarea a 10 ani de EUROLIFE ERB Asigurari este rezultatul increderii pe care clientii ne-au acordat-o in aceasta perioada, al loialitatii si muncii angajatilor nostri. Suntem astazi una dintre cele mai importante companii de bancassurance din Romania, iar intrarea in actionariatul EUROLIFE ERB Insurance Group a grupului canadian FAIRFAX Financial Holdings S.A ne ofera perspective de crestere solida si sustinuta pe termen mediu si lung", a declarat Anita NITULESCU, CEO, EUROLIFE ERB Asigurari, in cadrul unei conferinte de presa.

"Pentru EUROLIFE ERB Asigurari aceasta schimbare de actionariat aduce si o noua strategie de business bazata pe: trecerea dinspre o companie de tip exclusiv bancassurance catre o companie multichannel prin adaugarea de noi canale de distributie - brokeri, vanzari online, in paralel cu incheierea de noi parteneriate de bancassurance; dezvoltarea de noi produse in acord cu nevoile in schimbare ale romanilor; cresterea investiilor in resursele interne - oameni si infrastructura IT", a adaugat ea.

CEO-ul EUROLIFE ERB Asigurari a mai precizat ca grupul este deschis unor noi parteneriate bancassurance, inclusiv cu viitorii actionari ai BANCPOST, care este in prezent singurul partener.

In prezent, 98% din afacerile EUROLIFE ERB Asigurari sunt incheiate prin bancassurance, care va contia sa ramana principalul canal de vanzare si in perioada urmatoare, chiar daca se vor diversifica metodele de distributie.

Rezultatele in primele 6 luni plaseaza EUROLIFE ERB Asigurari pe locul 3 in top asiguratori de viata din Romania, conform datelor ASF, compania inregistrand prime brute subscrise de 91,1 milioane lei.
 
"Suntem increzatori in potentialul de crestere al EUROLIFE ERB Asigurari si credem in echipa locala de management si experienta acumulata in acesti primi 10 ani de activitate. EUROLIFE ERB Asigurari reprezinta o prioritate la nivel de grup si vom continua sa investim resurse pentru a ne consolida pozitia de jucator competitiv in piata de profil. Obiectivul nostru strategic ramane orientarea catre client si asigurarea unui portofoliu de produse si servicii adaptate noilor contexte de viata ale clientilor nostri, in paralel cu identificarea de noi oportunitati de dezvoltare organica si non-organica", a declarat Alexander SARRIGEORGIOU, Chairman of the Board & CEO EUROLIFE ERB Insurance Group.

"Vrem sa investim mai mult in Romania. Este o tara cu potential, in conditiile in care ponderea asigurarilor in PIB este la jumatate fata de Grecia", a precizat  el

Un alt obiectiv al grupului este acela de a atrage noi talente, dorind sa angajeze persoane de calitate. "Am vorbit cu tineri. Ei spun ca sectorul asigurarilor nu este unul care sa para "sexy" si se indreapta catre alte industrii. Dar asigurarile au perspective de crestere mai mari comparativ cu alte domenii sau economia tarii", a mai spus Alexander SARRIGEORGIOU.

Infiintata ca societate specializata in activitatea de bancassurance, EUROLIFE ERB Asigurari a contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea pietei de asigurari din Romania. Astfel, desi portofoliul anilor de inceput (2008 -2010) includea exclusiv produse atasate creditelor de retail, in timp compania a lansat noi oferte pentru clientii sai, in perioada 2011-2014 fiind introduse primele doua produse de economisire pe termen lung si primele campanii de tip unit-linked. 

EUROLIFE ERB si-a inceput activitatea in 2007, fiind specializata pe segmentul de bancassurance. Compania  acopera un portofoliu complex de riscuri: asigurari de viata, asigurari de invaliditate, asigurari de somaj, asigurari de imobil, asigurari de accidente, asigurari de raspundere civila, unit-linked. 

EUROLIFE ERB Romania include companiile EUROLIFE ERB Asigurari de Viata si EUROLIFE Asigurari Generale si este o subsidiara a EUROLIFE ERB Insurance Group al carei principal actionar este, incepand din 2015, FAIRFAX Financial Holdings S.A.

PROMO