1asig.ro

FABBV a castigat competitia CFA Institute Research Challenge

5 min. / 1.540 cuvinte
Facultatea de Finante Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Stiinte Economice Bucuresti a castigat etapa locala a competitiei "CFA Institute Research Challenge" organizata la Bucuresti de Asociatia CFA Romania.

PROMO


CFA Society Romania, membra a CFA Institute (SUA) - asociatia profesionistilor din sectorul investitiilor, a organizat, in anul universitar 2018 - 2019, etapa nationala a competitiei "CFA Institute Research Challenge", eveniment aflat la a 7-a editie.

Dupa o competitie stransa intre sapte echipe de studenti apartinand universitatilor din Romania si Republica Moldova, castigatoare in acest an a fost desemnata echipa Facultatii de Finante Banci si Burse de Valori din cadrul ASE Bucuresti (FABBV). Echipa a fost formata din studentii Andreea SOLOMON, Robert GRECU, Luca NICOLAE si Alexandru ZARNOEANU, indrumati de Anamaria CIOBANU in calitate de profesor coordonator si de mentorul Andreea MLADIN, CFA, voluntar si membra a Asociatiei CFA Romania.

Competitia locala "CFA Institute Research Challenge" a fost coordonata de Andreea NICA, CFA si Mugur POPESCU, CFA - membrii ai Consiliului Director al Asociatiei CFA Romania.

Mugur POPESCU, CFA subliniaza faptul ca: "Rapoartele si prezentarile sunt din ce in ce mai elaborate de la an la an, ceea ce ne da dovada ca exista multi studenti talentati, care au nevoie de astfel de oportunitati sa invete de la practicieni si sa aplice cunostintele dobandite in facultate. Suntem recunoscatori profesorilor coordonatori si voluntarilor Asociatiei CFA Romania, care dedica timpul personal pentru pregatirea studentilor si cresterea prestigiului universitatilor. Tinem pumnii stransi pentru echipa locala, careia ii dorim sa reprezinte cu succes Romania la faza regionala si sa se califice pentru etapa finala."

Andreea NICA, CFA precizeaza: "Industria de management al investitiilor continua sa evolueze in Romania, iar generatia Y, millennials, prezinta, potrivit unui studiu din 2018 al CFA Institute, particularitati care vor defini industria financiara atat din perspectiva angajatilor, cat si din perspectiva investitorilor. In deceniile care urmeaza, generatia Y va mosteni 40 trilioane de dolari si o industrie financiara care a intrat intr-o era a fintech si a investitiilor responsabile. Asociatia CFA Romania impreuna cu mediul universitar, companiile listate si sectorul financiar contribuie la construirea unei generatii puternice de profesionisti care au valori diferite, beneficiaza de interconexiune digitala si s-au maturizat intr-o economie post-criza. Prin intermediul competitiei CFA Research Challenge ne dorim ca studentii din Romania sa beneficieze de tot suportul pentru a fi pregatiti sa intre in industrie si sa o adapteze noilor realitati financiare, economice si sociale."

"Ne bucuram ca Bursa de Valori Bucuresti, in calitate de companie listata, a atras interesul studentilor din competitie. A fi operator de piata si sistem, dar si companie listata in acelasi timp nu este usor, acest lucru cu siguranta necesitand o analiza detaliata si o munca asidua din partea studentilor pentru realizarea rapoartelor de companie. In anul in care Bursa lucreaza la proiecte strategice de infrastructura si crestere a lichiditatii, si in care MIFID2 a adus o noua paradigma in activitatea de research, le multumim echipelor participante in concurs pentru ca au ales BVB si CFA Institute pentru sustinerea CFA Research Challenge." a declarat Adrian TANASE, CFA, Director General al Bursei de Valori Bucuresti.

Echipa studentilor de la FABBV din cadrul ASE Bucuresti va participa la faza regionala a competitiei "CFA Institute Research Challenge" care se va desfasura in 10-11 aprilie la Zurich in Elvetia si, daca se califica, va merge in finala globala care va avea loc pe 25 aprilie in New York, SUA. La competitia globala participa peste 1.000 de universitati din peste 75 de tari.

Competitia "CFA Institute Research Challenge" s-a desfasurat cu suportul si sustinerea CFA Institute si Kaplan.

682 accesari