1asig.ro
1asig.ro

FERMA pledeaza pentru un cadru de rezilienta impotriva riscurilor catastrofale in Uniunea Europeana

5 min. / 1.540 cuvinte
La nivelul Uniunii Europene, este nevoie de un cadru flexibil care sa ofere acoperire prin asigurare pentru catastrofe precum pandemiile sau atacurile cibernetice la scara larga, care pot genera pierderi uriase fara a provoca si pagube fizice, arata FERMA (Federatia Europeana a Asociatiilor de Management al Riscului), potrivit Reuters.

PROMO


Acest lucru ar presupune parteneriate de tip public-privat si ar putea acoperi evenimente care afecteaza companiile, dar nu implica daune fizice, arata FERMA intr-o scrisoare adresata Comisiei Europene. Sursa citata mai arata ca asiguratorii spun ca cele mai multe companii nu sunt acoperite pentru pandemii, ceea ce a facut ca intreprinderile mici din Europa sa se confrunte cu venituri scazute pe fondul pandemiei.

Exceptand pool-urile nationale, subliniaza FERMA, exista, in prezent, o acoperire prin asigurare limitata la nivelul Europei pentru pierderile provocate de intreruperea afacerii fara prezenta unor daune fizice, acest risc nefiind acoperit de politele traditionale de asigurare a proprietatii sau de asigurare impotriva riscului de intrerupere a afacerii.

"Un cadru de rezilienta va sprijini dezvoltarea unei astfel de acoperiri pentru a oferi companiilor europene securitatea financiara necesara pentru a ramane flexibile in fata evenimentelor catastrofale si stimulente pentru aplicarea metodologiilor de gestionare a riscurilor. Ne propunem sa aprofundam discutiile cu UE, cu statele membre si cu sectorul asigurarilor si sa dezvoltam solutii atat pentru gestionarea crizelor pe termen scurt, cat si pentru rezilienta de business pe termen lung", sustine Dirk WEGENER - Presedinte, FERMA.

Cadrul sustinut de FERMA ar functiona pe patru niveluri:
  • Gestionarea riscurilor la nivel de intreprindere: anticiparea, prevenirea, identificarea si atenuarea riscurilor
  • Transferul riscului catre pietele private de re/asigurare, dezvoltand o acoperire sporita pentru acest risc
  • Garantii oferite de pool-urile din statele membre UE
  • Sprijin din partea Uniunii Europene si coordonare la nivelul guvernelor nationale
"Aceasta abordare holistica sustinuta de sectorul asigurarilor, de guvernele nationale si de institutiile UE ar asigura ca acest cadru de rezilienta are capacitatea de a veni in sprijinul tuturor intreprinderilor, de la cele mici si mijlocii care se confrunta cu probleme imediate de lichiditate, la cele mari ce sunt ingrijorate de lanturile de aprovizionare si efectul disruptiv asupra comertului", mai arata Dirk WEGENER.

224 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO