1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

FGA a facut plati in valoare de 333,8 milioane lei, pana la 31 octombrie 2017

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a aprobat la plata, pana la finele lunii octombrie 2017, in Comisia Speciala a FGA, 63.398 cereri de plata, pentru societatile aflate in faliment: ASTRA Asigurari, CARPATICA Asig si FORTE Asigurari.

Comisia Speciala a Fondului a aprobat 55.205 cereri de plata pentru creditorii de asigurari ai societatii ASTRA Asigurari-in faliment, 6.923 de cereri pentru cei ai societatii CARPATICA Asig-in faliment si 1.270 de cereri de plata, pentru creditori de asigurari ai societatii FORTE Asigurari-in faliment.

FGA avea inregistrate, la finalul lunii octombrie 2017, 63.575 cereri de plata pentru societatea ASTRA Asigurari, 30.135 cereri de plata pentru CARPATICA Asig si un numar de 1.365 cereri de plata depuse de catre potentialii creditori de asigurare ai societatii FORTE Asigurari.

Din totalul platilor de 333,8 milioane lei efectuate pana la 31 octombrie 2017, in contul creditorilor ASTRA Asigurari s-au virat 284,5 milioane lei, in timp ce pentru creditorii CARPATICA Asig s-au achitat 43,5 milioane lei. De asemenea, FGA a achitat si suma de 5,7 milioane lei, pentru creditorii FORTE Asigurari.

"Reamintim potentialilor creditori de asigurari ai companiilor ASTRA Asigurari, FORTE Asigurari si CARPATICA Asig ca, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale, doar catre petentii care au depus cereri de plata in timpul legal prevazut de legislatie si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor al unui asigurator in faliment", a transmis FGA.

De asemenea, Fondul de Garantare a Asiguratilor informeaza ca evenimentele din ultimele luni, respectiv incendiul de la depozitul din Darasti, Ilfov al companiei GLOBAL Arhive Management sau atacurile informatice asupra bazei de date a companiei ASTRA Asigurari-in faliment, nu au avut nici un impact asupra activitatii FGA.

Fondul de Garantare a Asiguratilor s-a constituit ca persoana juridica de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor. Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator.