1asig.ro

FIRST Bank achizitioneaza Bank Leumi Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
FIRST Bank anunta semnarea unui acord cu Bank Leumi le-Israel B.M pentru achizitionarea tuturor participatiilor acesteia in filiala Bank Leumi Romania. Valoarea tranzactiei este supusa unor clauze de confidentialitate.

PROMO


Achizitia este conditionata de primirea aprobarii Bancii Nationale a Romaniei - BNR si Consiliului Concurentei si este de asteptat sa fie finalizata in a doua parte a anului.

Bank Leumi Romania detine o retea nationala de 15 sucursale, are 200 de specialisti, administreaza active de peste 250 milioane de euro si depozite de 150 milioane de euro.

Dominic BRUYNSEELS, Presedintele Executiv al FIRST Bank declara: "Aceasta achizitie face parte din strategia bancii de a-si extinde si consolida prezenta in Romania, cu obiectivul de a deveni un actor puternic pe piata locala. Este cea de-a doua achizitie pe care fondul american de investitii J.C. Flowers & Co. o face in Romania in mai putin de un an, dovedindu-si interesul si angajamentul fata de aceasta piata valoroasa. Avand in vedere orientarea noastra catre achizitii relevante, ne pastram deschiderea spre oportunitati similare de crestere. Intre timp, continuam sa facem business "The American Way", cu accent pe crestere, prin servicii de calitate oferite clientilor, digitalizare si eficienta."

Hanan FRIEDMAN, Prim-vicepresedinte Executiv, Director al Diviziei de Strategie, Inovare si Transformare, Bank Leumi Israel declara: "Vanzarea Bank Leumi Romania catre FIRST Bank, care este detinuta de un lider al domeniului financiar international, va permite continuarea implementarii strategiei Leumi "follow your customer". Acest acord reprezinta un nou pas in implementarea strategiei internationale a Leumi, care se concentreaza pe operatiunile bancare comerciale ale filialelor noastre din SUA si Marea Britanie si pe colaborari cu companii locale importante in alte regiuni".

Cu sediul in Bucuresti, FIRST BANK ofera o serie larga de produse si servicii adresate atat clientilor locali cat si celor internationali, incluzand activitati de retail, IMM si corporate banking.

Banca opereaza prin 100 de unitati bancare si 1300 de specialisti, pentru aproximativ 130.000 de clienti activi.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investitiilor globale in industria serviciilor financiare. Fondat in 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari in 53 de companii de portofoliu din 18 tari, intr-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurari, reasigurari, servicii financiare specializate si servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestioneaza active de aproximativ 6 miliarde de dolari si are birouri in New York si Londra.

Bank Leumi este una dintre cele mai importante corporatii financiare din Israel, care ofera servicii bancare complete si detine o cota de aproximativ 30% pe piata interna. Cu sediul in Tel Aviv, Leumi este prezenta in centrele financiare cheie din intreaga lume, inclusiv Londra, New York, Palo Alto si Shanghai. In 2018, Leumi a raportat un profit net de 3,3 miliarde NIS (880 milioane dolari) si administreaza active totale de 1,4 miliarde NIS. Leumi este lider in inovatie la nivelul sectorului bancar global. In prezent, "Leumi Digital" este actor important pe piata serviciilor de banking digital din Israel, cu o gama larga de servicii inovatoare bazate pe tehnologii de ultima ora. Leumi este prima banca israeliana care a lansat o platforma autonoma de mobile banking - "Pepper".

Jefferies LLC a actionat in calitate de consultant financiar exclusiv al Bank Leumi pentru aceasta tranzactie.

580 accesari