1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

FSC a aprobat o noua fuziune pe piata asigurarilor din Bulgaria

FSC - Comisia de Supraveghere a Pietelor Financiare din Bulgaria a aprobat fuziunea prin absorbtie dintre asiguratorii locali "JZI - Life Insurance Institute" si "Health Insurance Institute", ambele companii detinute de LEV INS, al doilea cel mai mare asigurator din Bulgaria.

LEV INS detine 63,68% din capitalul social al "JZI - Life Insurance Institute", respectiv 86% din actiunile "Health Insurance Institute".

"JZI - Life Insurance Institute" are un capital social de 7,7 milioane leva (4 milioane euro) si a raportat pentru anul 2017 un volum de prime brute subscrise de 1,32 milioane leva (circa 670 mii euro), fiind de altfel, cu o cota de piata de 0,3%, cea mai mica companie de asigurari de viata (dintr-un total de 13) de pe piata din Bulgaria.

De cealalta parte, compania absorbita - "Health Insurance Institute" - societate specializata pe liniile de asigurari de sanatate, accidente si boala - are un capital social de 5 milioane leva (2,8 milioane euro) si a raportat pentru anul 2017 un volum de PBS de 1,79 milioane leva (920 mii euro), fiind din acest punct de vedere al 22-lea asigurator non-life ca dimensiuni (dintr-un total de 26) - cu o cota de piata de 0,1%.

Piata de asigurari din Bulgaria a totalizat la finele anului trecut 2,20 miliarde leva (1,12 miliarde euro), in crestere cu 7,50% fata de anul anterior.