1asig.ro

Fabrica de condimente din Alba Iulia, distrusa de incendiu, este asigurata de OMNIASIG VIG

Fabrica de condimente de la Alba Iulia, distrusa de incendiul produs sambata, manifestat generalizat pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, este asigurata de compania OMNIASIG VIG, au declarat, pentru 1asig.ro, surse din piata.

PROMO


Peste 80 de pompieri din judetele Alba, Cluj, Hunedoara si Sibiu, cu 11 autospeciale de stingere si 2 autoscari au fost alertati sambata dimineata, in jurul orei 6.00, ca o hala de productie din Alba Iulia, cu o suprafata de aproximativ 10.000 metri patrati a luat foc. Interventia pompierilor a continuat si duminica.

Angajatii fabricii nu se aflau in hala, astfel ca nu au fost inregistrate victime.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anuntarea populatiei din zona asupra prezentei fumului dens rezultat din procesului de ardere.

Conform ISU Alba, obiectivul era autorizat din punct de vedere al securitatii la incendiu.

Anuntul facut de grupul Solina

Conducerea fabricii Solina Romania a anuntat, duminica, ca va face toate eforturile necesare pentru a le asigura angajatilor afectati de distrugerea fabricii de condimente din Alba Iulia, mistuita de flacari, "continuitate, siguranta locului de munca si perspectiva viitorului".

"In acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore. Cauzele declansarii incendiului sunt inca necunoscute si vor fi comunicate in urma finalizarii anchetei de catre autoritatile competente. Mentionam faptul ca fabrica Solina din Alba Iulia era autorizata ISU si intrunea toate conditiile necesare unei operari sigure, aspect deja comunicat si de autoritatile competente. In aceste momente, siguranta oamenilor, a bazelor de date si reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte pentru companie", se arata in comunicatul semnat de Ciprian GRADINARIU, Country Manager, Solina.

"Solina Romania doreste sa asigure toti partenerii de afaceri (clienti, furnizori, institutii publice si private) de onorarea angajamentelor in cele mai bune conditii tinand cont de imprejurari. In ceea ce priveste responsabilitatea fata de angajatii nostri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranta locului de munca si perspectiva viitorului", se mai precizeaza in document.

"Imediat dupa evenimentul nefericit, echipa locala de management a demarat un plan de criza impreuna cu managementul grupului Solina si vor fi implementate actiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piata romaneasca si est-europeana", a transmis grupul.

"Conducatorii grupului francez Solina au declarat ferm ca nu vor renunta la activitatile de productie din Romania. In perioada imediat urmatoare, activitatile de productie vor fi transferate catre alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, pana la remedierea situatiei din Romania", se mai arata in comunicat.

Fabrica are circa 300 de angajati.
2.984 accesari