1asig.ro

Facebook anunta lansarea unei monede virtuale

Facebook a dezvaluit planurile de a intra in domeniul criptomonedelor prin intermediul Libra, o moneda care va putea fi folosita din 2020 in aplicatii precum Messenger si WhatsApp, dar si ca aplicatie de sine statatoare.

PROMO


Astfel, Libra va putea fi folosita pentru a cumpara diverse lucruri, dar si pentru a trimite bani la fel de usor precum trimiterea unui mesaj.

Facebook a infiintat impreuna cu 28 de parteneri o companie de tehnologie financiara in Geneva, numita Asociatia Libra, care va guverna noua sa moneda digitala, care va fi lansata in prima jumatate a anului 2020, noteaza Reuters.

Totodatak, compania a creat o filiala numita Calibra, care va oferi portofele digitale pentru a salva, trimite si a cheltui monedele Libra. Calibra va fi conectata la platformele de mesagerie Facebook Messenger si WhatsApp, care deja au peste un miliard de utilizatori.

Facebook spune ca in timp oamenii ar putea folosi Calibra pentru a plati facturi, pentru a cumpara o cafea sau pentru a scana un cod si a folosi apoi transportul in comun fara a avea nevoie de cartela de la operatorul de transport.

Gasiti aici mai multe detalii despre Libra.

322 accesari