1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Finantare de 14 milioane lei pentru productia unui nou tren electric in Romania

GARANTI Bank a acordat un imprumut de 14 milioane de lei companiei Softronic, singurul producator de trenuri electrice multiple si locomotive electrice din sud-estul Europei, pentru productia Hyperion 3 - cel mai modern mijloc de transport feroviar din Romania.

Noul tren va fi lansat in a doua jumatate a anului 2018.

Hyperion este primul tren electric de multiple unitati din Romania si este recomandat pentru transportul Regio, Interregio sau Intercity. Hyperion 3 va fi al treilea model Hyperion, primul fiind lansat in 2014, cand GARANTI Bank a acordat companiei Softronic un imprumut de 20 milioane de lei pentru productia acestuia.

"Suntem mandri sa ne unim inca o data fortele cu Softronic pentru fabricarea acestui tren de ultima generatie. GARANTI Bank este un sustinator puternic al mediului de afaceri din Romania si al unor proiecte ambitioase si inovatoare, precum Hyperion 3, care contribuie la dezvoltarea durabila a economiei locale. Suntem foarte activi pe segmentul corporate, care este o linie de afaceri importanta pentru noi, in principal datorita succesului nostru in stabilirea relatiilor de lunga durata cu clientii nostri. Vom mentine aceeasi abordare si in continuare, reafirmandu-ne angajamentul pe termen lung fata de clientii nostri, atat in anul 2018, cat si in anii urmatori", a declarat Cagri MEMISOGLU, Director General Adjunct al GARANTI Bank.

Hyperion este alimentat de reteaua de 25 kVca si are patru motoare asincrone de 430 kW. Cand este franat, Hyperion recupereaza energia si ofera jumatate din consumul unui tren clasic cu locomotive si vagoane. Trenul poate atinge o viteza maxima de 160 km/h si include echipamente de cale ferata de ultima ora, produse de companii precum ABB, Knorr Bremse, Lucchini, Voight, Ultimate etc., recunoscute in industrie pentru performanta si calitatea produselor. Noul tren Hyperion 3 va aduce cateva actualizari noi care vor imbunatati semnificativ experienta calatorilor si vor asigura cea mai mare siguranta.