1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Franz FUCHS se retrage din boardul ...

Franz FUCHS se retrage din boardul VIG pe 30 iunie 2020

Franz FUCHS (66 ani) se retrage din functia de membru al Consiliului de Administratie al Vienna Insurance Group (VIG) incepand cu data de 30 iunie 2020. Printre tarile de care era responsabil se numara si Romania (pe langa Polonia, Ucraina si Moldova).

VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life. Primele brute subscrise de cele trei companii au insumat 468,2 milioane de euro in anul 2019. Totodata, Franz FUCHS face parte din Consiliile de Supraveghere ale celor 3 companii din Romania.

El a ocupat functii executive in cadrul grupului VIG in ultimii aproximativ 17 de ani, din octombrie 2009 fiind membru al Consiliului de Administratie. Ca recunoastere a realizarilor sale, a fost numit Director General Adjunct in octombrie 2019.

Franz FUCHS (foto) si-a inceput cariera in industria asigurarilor in urma cu 46 de ani. In calitate de specialist in asigurari de viata si fonduri de pensii, el a detinut functii de conducere in industria internationala a asigurarilor inainte de a se alatura Grupului VIG.

"Datorita activitatii excelente de dezvoltare a lui Franz FUCHS, nivelului ridicat de expertiza in domeniul asigurarilor si afinitatii puternice cu tarile pe care le deserveste, grupul VIG s-a dezvoltat in mod remarcabil in regiunile in care este prezent. Pe toate pietele de care raspunde, grupul VIG este acum in topul primelor 4 societati de asigurare. Aceasta evolutie remarcabila nu ar fi fost posibila fara devotamentul sau major. In numele intregului Consiliu de Supraveghere, as dori sa-i multumesc pentru toti anii de colaborare", a declarat, intr-un comunicat, Gunter GEYER, Presedinte al Consiliului de Supraveghere al Vienna Insurance Group.

Franz FUCHS va mentine legaturi stranse cu grupul VIG. Acesta va continua sa consilieze grupul si sa exercite mandatele din Consiliile de Supraveghere ale companiilor de asigurari membre VIG.

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de tari. Cei peste 25.000 de angajati ai Vienna Insurance Group - VIG au grija de nevoile de zi cu zi ale peste 22 de milioane de clienti. Actiunile VIG sunt cotate pe Bursa de Valori din Viena din 1994 si beneficiaza de un rating A+ cu perspectiva stabila din partea reputatei agentii internationale de rating Standard & Poor's. Acesta este cel mai bun rating al unei companii din indicele ATX, principalul indice al Bursei de Valori din Viena. Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) colaboreaza indeaproape cu Erste Group, cea mai mare banca de retail din Europa Centrala si de Est.