1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Furtuna Eleanor, pierderi asigurate de 724 de milioane de euro, arata o noua estimare PERILS

PERILS A.G., companie elvetiana specializata in modelarea catastrofelor naturale, a realizat o noua estimare a pierderilor asigurate provocate, la inceputul anului, in piata property, de furtuna Eleanor, indicand ca pierderile asigurate au crescut pana la valoarea totala de 724 de milioane de euro, arata Business Insurance, in editia electronica.

In februarie 2018, PERILS A.G. estima ca pierderile asigurate provocate de Eleanor - care, in perioada 2-3 ianuarie 2018, a facut ravagii in Austria, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda, Elvetia si Marea Britanie -, se ridica la valoarea de 643 de milioane de euro. Doua luni mai tarziu, in aprilie, estimarile erau actualizate la 680 de milioane de euro.

Business Insurance mai noteaza ca furtuna - denumita "Burglind" de catre Free University of Berlin si "Eleanor" de catre serviciile nationale de meteorologie din Irlanda si Marea Britanie -, nu a provocat doar pagube materiale uriase, ci si moartea a cel putin sase persoane (in Franta), citand un raport realizat de compania elvetiana PERILS A.G.

Compania explica, ieri, ca "Burglind a afectat o zona deosebit de vasta. Cele mai mari pagube au fost raportate in Franta, Germania si Elvetia. In Elvetia, in special, Burglind a fost o furtuna exceptionala, care a dus totalul pierderilor asigurate la un nivel care nu a mai fost intalnit de la furtuna Lothar, din 1999." O noua estimare a pierderilor asigurate va fi realizata in perioada urmatoare.