1asig.ro

GDV: Sabine, pierderi asigurate de 675 de milioane de euro numai in Germania

5 min. / 1.540 cuvinte
Furtuna Sabine (cunoscuta si sub numele de Ciara) a provocat pierderi asigurate de 675 de milioane de euro doar pentru industria de re/asigurari din Germania, arata Asociatia Generala a Industriei Germane a Asigurarilor (GDV - the General Association of the German Insurance Industry).

PROMO


In aceste conditii, GDV sustine ca Sabine este a 6-a cea mai grava furtuna care a lovit Germania in ultimii 18 ani, cele mai severe furtuni din acest interval fiind Kyrill (2007, pierderi asigurate de peste 3 miliarde de euro), Jeanette (2002, 1,3 miliarde de euro) si, respectiv, Friederike (2018, 1 miliard de euro).

In baza estimarii de 675 de milioane de dolari, asiguratorii property trebuie sa plateasca 600 de milioane de euro pentru 500.000 de cereri de despagubire, in vreme ce asiguratorii auto vor avea de suportat 75 de milioane de euro, cat reprezinta totalul celor 40.000 de cereri de despagubire depuse pana in prezent.

The General Association of the German Insurance Industry mai noteaza ca peste 90% din proprietarii de locuinte din Germania sunt asigurati impotriva riscurilor de furtuna si grindina, dar, cu toate acestea, doar 45% sunt asigurati impotriva unor dezastre naturale precum ploi torentiale si inundatii.

Recent, RMS sustinea ca se asteapta ca industria globala de re/asigurari sa se confrunte cu pierderi totale de 1,1-1,8 miliarde de euro dupa furtuna Sabine (Ciara), in vreme ce AIR Worldwide ridica nivelul total al unor eventuale pierderi asigurate pana la 1,9 miliarde de euro.

In conditiile in care furtuna Dennis ameninta in continuare Europa, provocand deja pierderi semnificative in multiple regiuni din Marea Britanie si Germania, este posibil ca industria de re/asigurari sa catelogheze cele doua furtuni care s-au succedat drept un eveniment semnificativ, cu daune pe masura.

Pe de alta parte, noteaza PwC, Marea Britanie - amenintata in continuare de furtuna Dennis, care a facut ravagii in ultimele zile, 140 de avertizari de inundatii fiind si astazi valabile -, s-a ales cu pierderi asigurate de 200 de milioane de lire sterline dupa furtuna Sabine (Ciara), cel putin asa arata estimarile initiale.

"E mult prea devreme pentru a evalua impactul total asupra pietei, intrucat companiile de asigurari inca mai primesc cereri de despagubire. Estimarile noastre arata, in momentul de fata, ca pierderile asigurate provocate locuintelor, masinilor si companiilor vor fi cuprinse intre 150-200 de milioane de lire sterline", precizeaza Mohammad KHAN - Partner & Head of General Insurance, PwC.

Nu in ultimul rand, GDV mai arata ca, per ansamblu, furtunile, ploile torentialr si episoadele de grindina inregistrate, la nivel global, in 2019 au provocat pagube de 3,2 miliarde de euro, nivel aproximativ egal cu cel din 2018, dar mai mic decat media pe termen lung, estimata la 3,7 miliarde de euro.

243 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO