1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

GENERALI Romania lanseaza campania "IARNA, LA VOLAN!"

Desi anotimpul rece este caracterizat, in general, de conditii mai dificile de trafic, numarul dosarelor de dauna deschise este mai mic cu 18% decat in restul anului, insa dauna medie achitata are o valoare mai mare, arata o analiza efectuata asupra portofoliului Casco al GENERALI Romania.

Pe timp de iarna, aproximativ 80% din totalul evenimentelor in care sunt implicate una sau mai multe masini sunt tamponari usoare, petrecute la viteza redusa. In acelasi timp, dauna medie achitata in urma evenimentelor petrecute in acest sezon este cu 15% mai mare, ceea ce indica o severitate mai accentuata a incidentelor. Cauzele severitatii mai mari sunt conditiile nefavorabile de drum reprezentate de ingustarea cailor de rulare dupa zapezi abundente, vizibilitatea redusa sau carosabilul alunecos.

Din cauza acestui ultim aspect, caracteristice sezonului rece sunt avariile rezultate in urma deraparilor sau rasturnarilor. In portofoliul Casco al GENERALI Romania sunt inregistrate, in medie, circa 40 de astfel de cazuri in fiecare iarna, un numar aproximativ egal cu suma evenimentelor de acelasi tip petrecute in restul anotimpurilor.

Din punct de vedere al momentelor din saptamanile de iarna cand au loc avariile, zilele de luni conduc detasat, avand loc cu 27% mai multe evenimente decat media saptamanii. In acelasi timp, in zilele de sambata au loc cele mai putine avarii, respectiv cu 39% mai putine decat media saptamanii.

Aproximativ 90% dintre avarii se produc in localitati pentru ca, atunci cand conditiile de drum sunt mai dificile, soferii prefera sa evite calatoriile mai lungi.

Linistea sarbatorilor de iarna se simte, totusi, si in trafic


Din fericire, zilele de sarbatoare par a fi mult mai linistite din punct de vedere al incidentelor rutiere. Spre exemplu, numarul evenimentelor inregistrate in ajunul Craciunului (24 decembrie) este cu 30% mai mic decat numarul evenimentelor din aceeasi zi a unei alte saptamani de iarna.

Numarul dosarelor de dauna scade si mai mult in zilele de Craciun (cu aproximativ 80%), respectiv de Anul Nou (cu 55%) fata de evenimentele petrecute in aceeasi zi dintr-o alta saptamana din sezonul rece.

Riscul de accident se reduce daca vehiculul este echipat cu anvelope de iarna!


Asigurarea Casco are rolul de a-l proteja cat mai bine pe proprietarul vehiculului, insa nu trebuie neglijat ca, in timpul deplasarii pe carosabil acoperit cu zapada sau gheata, riscul unei coliziuni este mult mai ridicat. Proprietarii sunt obligati sa isi echipeze vehiculele cu anvelope de iarna pentru a reduce acest risc, dupa cum prevede si legislatia in vigoare.

Spre exemplu, in cazul asigurarilor Casco incheiate la GENERALI Romania, daca asiguratul este raspunzator de producerea unui accident pe drumuri publice acoperite cu zapada sau gheata, iar autovehiculul nu este dotat cu anvelope de iarna, se aplica o fransiza procentuala de 30% din cuantumul daunei suferite de propriul vehicul.

Campania IARNA, LA VOLAN!

Asadar, pentru ca iarna este un anotimp cu provocari specifice, GENERALI Romania deruleaza, in perioada 12 - 18 decembrie, campania nationala de preventie si siguranta rutiera "IARNA, LA VOLAN!". Obiectivele acestei initiative sunt de a creste gradul de informare cu privire la riscurile aferente condusului pe timp de iarna si, in acelasi timp, de a evidentia masurile ce pot fi luate pentru a le reduce. Campania este realizata cu sprijinul APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor.

"IARNA, LA VOLAN!" face parte din proiectul mai amplu cunoscut sub numele "FII TREAZ LA VOLAN!" - un proiect ce are rolul de a atrage atentia soferilor asupra masurilor de siguranta pe care trebuie sa le ia pentru a avea calatorii cat mai placute.

Astfel, timp de o saptamana, vor ajunge la soferii din intreaga tara brosuri informative cu sfaturi referitoare la condusul in sezonul rece prin intermediul retelei de agentii GENERALI Romania. De asemenea, o ampla campanie online va duce la diseminarea mesajului campaniei prin cat mai multe canale.

Urmariti site-ul si pagina de Facebook a campaniei pentru detalii.