1asig.ro

Gheorghe GRAD: Procesul de vanzare a asigurarilor s-a schimbat radical

5 min. / 1.540 cuvinte
In ceea ce priveste evolutia procesulului de vanzare a asigurarilor, in ultimii 30 de ani, Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA Broker de Asigurare, considera ca acesta s-a schimbat radical, vanzarile online fiind apreciate de o parte dintre clienti.

PROMO


"Categoric, schimbarea procesului de vanzare este una radicala. Practic acum nu mai vorbim de vanzare ca proces in sine, ci mai degraba de abordarea consultativa a clientului si asta este cu totul si cu totul altceva. La finalul acestui proces nu noi vindem ceva, ci clientul decide daca si ce anume cumpara. Desigur ca acest demers este foarte complex atat pentru broker, cat si pentru client, dar pe termen mediu si lung cu siguranta vom avea cu totii de castigat", a declarat, pentru XPRIMM Publications, Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA Broker de Asigurare.

Referitor la cerintele si comportamentul clientilor, Gheorghe GRAD a precizat ca, desi inca e mult de lucru in aceasta directie, cultura si increderea clientilor in asigurari a progresat vizibil.

"Cu o mai mare usurinta putem aborda cu acestia produse complexe de asigurari, perfect aliniate pietelor internationale si mature. Modificarile comportamentale intra in linia generala de schimbari, clientul stiind sa ceara acoperiri dar si cautand confortul. Vanzarile online sunt apreciate de cate ori este posibil, la fel ca si comunicarea de la distanta", a adaugat el.

Caracterizand ultimii 30 de ani din piata de asigurari, Gheorghe GRAD a afirmat: "In 30 de ani, piata de asigurari si piata de brokeraj deopotriva, s-au infiintat pur si simplu. Practic, inainte de 1989 vorbeam doar despre "ADAS", asa incat oamenii nu isi faceau asigurarea masinii ci "adas-ul Daciei", iar meseria de broker a fost reglementata abia in anul 2000. Astazi suntem o piata matura, cu jucatori puternici si profesionisti in ambele tabere. Mai avem de lucru inca la imagine, incredere si la cultivarea nevoii de protectie prin asigurare".

Intrebat despre evolutia pietei in urmatorii 10 ani, Gheorghe GRAD a declarat ca, in masura in care Romania va continua trendul crescator de dezvoltare economica, piata de asigurari va evolua favorabil si va intra intr-un ritm de crestere sustenabila. "Practic, avem deja primul schimb de generatii si acest lucru se simte in modul in care se schimba lucrurile in societate. In bine, desigur. Personal vad o crestere constanta a pietei de 3%-5%", a mai spus el.

Mai multe declaratii referitoare la evolutia pietei de asigurari in ultimii 30 de ani, dar si prognozele pentru urmatorii 10 ani, puteti citi in Editia speciala a Revistei PRIMM - Asigurari & Pensii din decembrie 2019. Click aici pentru download!

882 accesari