1asig.ro

GlobalData: Cum sunt implicate dronele in lupta impotriva noului coronavirus

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia COVID-19 schimba atat modul in care interactioneaza oamenii, cat si modul de operare la nivel de business. Intr-un peisaj in care masurile de carantina si distantare sociala reprezinta noua normalitate, dronele joaca un rol esential si sprijina, in diferite moduri, eforturile depuse de autoritati in incercarea de a opri raspandirea noului coronavirus si, astfel, de a pune capat pandemiei COVID-19, arata GlobalData.

PROMO


"Avand in vedere ca abordarile traditionale nu reusesc sa opreasca raspandirea virusului, autoritatile iau in calcul tehnologii cu potential disruptiv, cum ar fi dronele, pentru a asigura distantarea sociala, pentru a masura temperatura cetatenilor, pentru a monitoriza adunarile publice, pentru a dezinfecta spatii intregi si pentru a furniza medicamente, dar si pentru a supraveghea si monitoriza", subliniaza Manish DIXIT - Principal Disruptive Tech Analyst, GlobalData.

In acest sens, GlobalData analizeaza si prezinta exemple reale de cazuri in care utilizarea tehnologiilor cu potential disruptiv este vitala si, de asemenea, dezvaluie de ce dronele sunt tot mai importante in lupta impotriva noului coronavirus, intr-o perioada fara precedent.

Supraveghere si monitorizare

Pentru a se asigura ca oamenii raman in casa, in special in regiunile in care este instituita carantina, sunt folosite drone echipate cu difuzoare si camere video, nu doar pentru a monitoriza incalcarea masurilor de carantina, ci si pentru a transmite mesaje si informatii legate de COVID-19. MicroMultiCopter (MMC), un producator de drone industriale, foloseste drone pentru supravegherea aeriana si transmiterea de date. Aceste drone sunt echipate cu camere de luat vederi pentru a oferi actualizari cu privire la conditiile de la sol si, de asemenea, pentru a identifica persoanele care nu respecta masurile de carantina.

Analiza termica

Draganfly Innovations, un dezvoltator si producator de drone si sisteme video aeriene, a dezvoltat "drone pandemice" pentru a detecta si monitoriza persoanele care prezinta simptome de infectare cu COVID-19. Aceste drone sunt echipate cu senzori specializati si folosesc tehnologia computer vision pentru a detecta persoanele ce prezinta simptome specifice noului coronavirus, dar si pentru a preveni raspandirea bolii, in stadiu incipient, catre un grup mai mare de persoane, fara a fi necesara interventia umana in acest sens.

Pulverizarea de dezinfectanti

DJI, producator de drone din Shenzen, colaboreaza cu autoritatile locale din Shenzen pentru a dezinfecta locurile publice, fabricile, zonele rezidentiale, spitalele si alte zone care, anterior, ar fi putut fi ocupate de pacienti infectati cu noul coronavirus. Dronele ce pulverizeaza dezinfectanti ar putea reduce riscul pentru cei angrenati in prima linie a luptei impotriva COVID-19 si, de asemenea, pot acoperi o suprafata mare intr-un timp scurt, fiind astfel mai eficiente decat metodele traditionale de pulverizare a dezinfectantilor.

Livrare de medicamente si alimente

Folosirea dronelor pentru a livra medicamente si alimente, acolo unde este nevoie, limiteaza interactiunea dintre persoanele care vin in contact cu marfurile. Wing, o filiala Alphabet, a lansat un sistem de livrare prin intermediul dronelor pentru a furniza, pe fondul pandemiei COVID-19, bunuri esentiale louitorilor din Virginia. Folosind o aplicatie de mobil, acestia pot comanda diverse bunuri online, comanda de livrare la domiciliu fiind preluata de sistemul de drone, pentru a nu compromite masurile de siguranta.

Cartografiere

Dronele joaca un rol esential in cartografierea zonelor in care se construiesc spitale, inspectand suprafete mari de teren pentru a evalua impactul virusului. In tari precum, China, SUA si Germania, dronele sunt folosite pentru a cartografia zonele in care se pot construi spitale cu o implicare umana minima in acest sens. In plus, dronele sunt folosite si pentru a ilumina zonele destinate constructiilor in regiunile in care este prezent noul coronavirus.

"Intr-o lume dominata de distantarea sociala, dronele intensifica lupta impotriva noului coronavirus, prin minimizarea interactiunilor umane si limitarea infectiilor incrucisate in randul celor care lucreaza in prima linie de lupta. De asemenea, utilizarea dronelor scade costurile asociate combaterii bolii si, in acelasi timp, creste eficacitatea, fiind o solutie mai rapida, mai sigura si mai eficienta din punct de vedere al costurilor in medii cu o evolutie extrem de complexa", mai arata Manish DIXIT.

177 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO