1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Gothaer Asigurari Reasigurari anunta un plan strategic pe termen mediu de 3 ani

La finalul anului trecut, Gothaer a anuntat o modificare a focusului strategiei cu privire la activitatea grupului in Romania. Dupa 2 luni de analiza atenta si modificari in cadrul conducerii companiei, Gothaer isi poate completa declaratia cu anumite aspecte strategice cheie referitoare la prezenta viitoare a companiei pe piata de asigurari din Romania.

In decembrie, Gothaer a precizat ca va dezvolta si implementa o strategie ce vizeaza o reasezare ordonata a activitatilor companiei din Romania.

Cu un nou CEO alaturi, Leslie J. BREER (sub rezerva aprobarii de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara), Gothaer dezvolta in prezent un nou model de afaceri mai durabil si un plan de afaceri pe 3 ani. In plus, un nou CFO se va alatura companiei in urmatoarele saptamani, se arata in comunicatul transmis de companie.

"Credem ca orice companie trebuie sa faca un pas in lateral din cand in cand pentru o retrospectiva asupra activitatii sale, in scopul alinierii acesteia cu conditiile economice actuale si totodata cu asteptarile actionarilor sai. Din acest motiv, Gothaer a inceput sa isi analizeze portofoliul, liniile de business, costurile si performanta companiei in general, pentru a-si modela dezvoltarea viitoare pe piata locala. Obiectivul nostru principal este sa atingem pragul de break-even, iar pentru acest lucru avem toate mijloacele necesare si o mare experienta in Romania", a declarat Dr. Christopher LOHMANN, CEO, Gothaer Allgemeine AG si Presedinte al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari.

Unul dintre pilonii principali care stau la baza acestei abordari este orientarea catre client in toate aspectele, pentru care Gothaer este deja recunoscuta. Buna reputatie pe care o are compania pe piata si gradul de satisfactie a clientilor constituie active de valoare, pe care compania mizeaza, in timp ce isi dezvolta viitoarea strategie.

Conducerea Gothaer stie faptul ca viitoarea strategie poate fi livrata cu succes de catre echipa sa si cu sprijinul partenerilor sai comerciali - care raman prioritatea de top a companiei si, totodata, principalul canal de vanzare.

"Cand vorbim despre viitorul companiei Gothaer pe piata de asigurari din Romania, trebuie sa luam in considerare faptul ca aceasta beneficiaza de o considerabila stabilitate financiara din partea grupului din care face parte si a reasiguratorilor sai renumiti. Avem incredere ca planurile noastre viitoare vor fi indeplinite pe plan local asa cum preconizam, pentru a ne atinge obiectivele. Prevederile si normele Solvency II sunt indeplinite, aplicate si respectate corespunzator in toate aspectele activitatii noastre pentru dezvoltarea viitoare a business-ului. Toate eforturile investite in ultimii ani pentru a face Gothaer recunoscuta drept un partener de incredere in domeniul asigurarilor dau roade acum si este momentul sa privim inainte spre urmatorul pas normal: profitabilitatea", a adaugat Dr. LOHMANN.

Gothaer Asigurari Reasigurari este un asigurator in plina dezvoltare, cu peste 200 de angajati. Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucuresti si din alte orase mari din Romania, prin intermediul partenerilor sai comerciali, precum si online, pe www.gothaer.ro.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Grupul Gothaer are in vedere un refocus pe piata principala din Germania