1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Grecia ar putea avea nevoie de un program financiar preventiv

Grecia va avea avea nevoie de masuri de siguranta dupa incheierea planului international de asistenta financiara, in august 2018, a declarat Yannis STOURNARAS, Guvernatorul Bancii centrale de la Atena, citat de Reuters. El a precizat ca Guvernul analizeaza posibilitatea unui program preventiv.

Grecia a primit asistenta financiara in valoare de 260 de miliarde de euro incepand din anul 2010, iar al treilea program international de creditare expira in august.

"Experientele internationale au aratat ca incursiunile-test pe pietele financiare pentru obtinerea unei linii de siguranta inainte de sfarsitul programului de asistenta creeaza un climat de incredere si deschid calea iesirii tarii din programul de asistenta financiara", a spus STOURNARAS.

"Cu toate acestea, un program preventiv de sustinere financiara ar trebui luat in considerare ca masura suplimentara", a adaugat STOURNARAS, explicand ca in acest fel ar fi reduse costurile de imprumut pentru Grecia, iar Guvernul si bancile ar avea acces la credite.

Guvernul de la Atena spera sa evite o linie de creditare preventiva, deoarece ar urma sa ii fie impuse noi conditii, greu de aplicat dupa 8 ani de austeritate.