1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Grupul GENERALI, interesat de activele europene ale MetLife

Assicurazioni GENERALI SpA se pregateste sa faca o oferta oficiala pentru activele europene ale MetLife Inc., dupa mai multe luni de negocieri, au declarat, pentru Bloomberg, surse din domeniu.

Conform surselor, asiguratorul italian finalizeaza eveluarea prealabila si isi propune sa faca o oferta pentru majoritatea afacerilor MetLife de pe continent pana la sfarsitul anului, transmite Bloomberg.

Acordul ar putea fi evaluat la aproximativ 3 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari), a spus una dintre surse, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, precizand ca nu s-a ajuns inca la un acord final.

Reprezentantii GENERALI si MetLife, contantati de Bloomberg, au refuzat sa comenteze.

"Extinderea in Europa Centrala si de Est pare normala, deoarece regiunea este bijuteria din coroana GENERALI", a declarat Gianluca FERRARI, analist la Mediobanca SpA. "Credem ca GENERALI are resurse interne suficiente pentru a finanta o potentiala afacere de aceasta amploare", a adaugat el.

Bloomberg a raportat la inceputul acestui an ca GENERALI a fost in discutii pentru a cumpara activele centrale si est-europene ale MetLife pentru peste 2 miliarde de dolari, ca parte a planurilor sale de extindere prin achizitii.

Polonia este una dintre cele mai mari operatiuni ale MetLife in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, potrivit unei companii de depozitare. In 2012, MetLife a fost de acord sa cumpere companiile de asigurari de viata de la AVIVA Plc in Republica Ceha si Ungaria, precum si operatiunile de asigurare de viata si pensii AVIVA in Romania.

Grupul italian GENERALI a raportat, in primele noua luni din 2019, un profit net consolidat in valoare de aproape 2,2 miliarde de euro, mai mare cu 16,6% fata de perioada similara a anului trecut, se arata in raportul publicat de grup. Valoarea agregata a primelor brute subscrise, in perioada ianuarie-septembrie 2019, a totalizat 51,4 miliarde de euro, in crestere cu 3,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent.