1asig.ro

Grupul Gothaer are in vedere un refocus pe piata principala din Germania

5 min. / 1.540 cuvinte
In contextul implementarii strategiei Gothaer 2020, Grupul Gothaer si-a revizuit in detaliu activitatile din Europa de Est si a decis sa isi concentreze resursele pe piata germana. In consecinta, Gothaer Romania va dezvolta si implementa o strategie ce vizeaza o reasezare ordonata a activitatilor companiei din Romania, strategie care va fi anuntata in primul trimestru din 2019.

PROMO


Politele in vigoare si dosarele de dauna ce pot aparea in perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi bineinteles administrate in desfasurarea normala a activitatii societatii. Planurile Grupului Gothaer in Romania sunt si vor continua sa fie executate in conformitate cu prevederile legale aplicabile si normele Solvency II, tinand cont de cele mai bune interese ale clientilor sai si centrate pe ei in toate activitatile, se arata in comunicatul transmis de companie.

"Aceasta nu a fost o decizie usoara de luat. Gothaer Asigurari Reasigurari a facut progrese considerabile in ultimii ani, inregistrand ritmuri de crestere ridicata a volumelor de prime si avand o echipa dedicata", explica Dr. Christopher LOHMANN, Presedintele Consiliului de Administratie.

"Apreciem in mod deosebit expertiza echipei de conducere si a intregii echipe. Insa dupa ce am comparat evolutia pietei in ultimii ani, rezultatele atinse pana acum si perspectivele pentru Gothaer Asigurari Reasigurari, a devenit clar faptul ca asteptarile initiale ale Grupului Gothaer pe piata de asigurari din Romania vor fi dificil de atins intr-o mare masura", a adaugta el.

Gothaer Asigurari Reasigurari este subsidiara din Romania a Grupului Gothaer, una dintre cele mai importante companii mutuale de asigurari din Germania. Cu aproape 200 de ani de experienta in asigurari, Grupul Gothaer este asiguratorul ales de mai mult de 4.3 milioane de clienti, gestionand un portofoliu de active de peste 28 de miliarde de euro si prime brute subscrise anuale de aproximativ 4,4 miliarde euro.

In peste 5 ani, de cand activeaza in Romania, Gothaer Asigurari Reasigurari a platit aproximativ 50 de milioane de euro in peste 32.000 de dosare de dauna, respectandu-si astfel obligatiile contractuale fata de peste 375.000 de clienti unici, in toate liniile de afaceri, inclusiv garantii si asigurari agricole.

Protectia in reasigurare a societatii, a expunerilor si obligatiilor asumate atat de la clienti persoane fizice cat si juridice, este mai departe securizata de reasiguratori renumiti pe plan international, cotati de agentii de rating reputate cu cel putin A-, intarind astfel stabilitatea financiara a Gothaer Asigurari Reasigurari.

3.669 accesari