1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Guy Carpenter: Piata de reasigurari este solida si bine capitalizata in pofida evenimentelor din 2017

In pofida dezastrelor naturale care au marcat anul 2017 si care au dus la pierderi economice majore, piata globala de reasigurari si-a dovedit maturitatea, o foarte mica parte a capitalului acestora fiind afecata, au concluzionat reprezentantii brokerului de reasigurare Guy Carpenter, in urma traditionalei perioade de reinnoiri care marcheaza fiecare inceput de an.

De altfel, reprezentantii Guy Carpenter remarca faptul ca de-a lungul anului 2017, piata de reasigurare a continuat "sa se intareasca", atat furnizorii de capital traditional, cat si cei de capital altenativ, continuand sa suplineasca capacitatea pierduta de pe urma dezastrelor, companiile fiind foarte bine pregatite pentru reinnoirile de la 1 ianuarie.

"In pofida pierderilor substantiale care au marcat anul 2017, piata de globala de reaigurari a demonstrat ca este solida, fiind marcata de retrageri nesemnificative de capital si de o majorare moderata a tarifelor. Atat dinamica pietei cat si solutile inovatare de reasigurare au dus la o atenuare a efectelor evenimentelor nefiind consemnate pierderi semnificative cat si la protejarea capitalului si profitabilitatii industriei", a punctat David Priebe, Vice Chairman, Guy Carpenter.

Potrivit estimarilor Guy Carpenter realizate in parteneriat cu A.M. Best, la nivel global, capitalul disponibil de reasigurare s-a majorat anul trecut 2%, atingand la final de an cifra de 427 miliarde dolari. De asemenea, capitalul alternativ de reasigurare sa sporit cu 9% ajungand la 82 miliarde dolari - fiind inclusa in aceasta suma si inlocuirea capitalului pierdut de pe urma evenimentelor. Totodata, capitalul traditional de reasigurare s-a mentinut aproximativ la aceeiasi valoare din 2016, noteaza brokerul.

Estimarile Guy Carpenter arata ca evenimentele catastrofice din anul 2017 au generat industriei de re/asigurari o "factura" de 113,5 miliarde dolari, in acest total nefiind incluse pierderile suportate de autoritatile americane, prin intermediul National Flood Insurance Program (NFIP), care gestioneaza aproape toate pagubele produse de inundatii in tara.