1asig.ro

Hidroelectrica are un buget de 1,3 milioane de lei pentru asigurari de tipul D&O

5 min. / 1.540 cuvinte
Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale HIDROELECTRICA organizeaza o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de "servicii de asigurare de raspundere civila profesionala a functiei de membru al Consiliului de Supraveghere si al Directoratului, inclusiv presedinti" (polita de tip D&O - Directors & Officers), fara fransiza pe eveniment, pentru o perioada de 12 luni.

PROMO


Valoarea contractului este de 1,3 milioane lei, conform anuntului publicat de SPEEH HIDROELECTRICA pe SICAP.

"Persoanele pentru care se solicita asigurarea sunt 7 membrii ai Consiliului de Supraveghere si 7 ai Directoratului. Atat limita de raspundere, cat si prima de asigurare vor ramane neschimbate chiar si in cazul in care componenta nominala si numerita a Consiliului de Supraveghere sau a Directoratului va suferi modificari", se arata in caietul de sarcini al anuntului.

Pentru persoanele asigurate, limita de raspundere asigurata pe eveniment, dar si agregata (pentru toate evenimentele asigurate), va fi de 50 milioane de euro.

Conform documentului citat vor fi acoperite prin asigurare prejudicii, daunele de orice fel produse/survenite in perioada asigurata, in limitele teritoriale si in legatura directa cu activitatea administratorilor si a directorilor executivi, autorizata legal si desfasurata de catre Asigurat si reclamate Asiguratorului pe durata de 12 luni a contractului si ulterior acestuia, timp de minimum 1 an sau maximum 5 ani, de la data expirarii politelor de asigurare.

Perioada de retroactivitate a politelor va fi de incepand cu 26 iulie 2018.

In plus, potrivit caietului de sarcini, polita de asigurare va trebui sa acopere raspunderea civila a managerilor pentru daune cauzate tertilor, inclusiv daune cauzatei HIDROELECTRICA, ca urmare a erorilor, omisiunilor, neglijentelor, incalcare de garantie sau autoritate, incalcare a obligatiilor de a actiona ca un bun proprietar sau orice acte care pot angaja raspunderea civila a persoanelor asigurate sau orice aspecte letigioase atribuite persoanelor asigurate in temeiul calitatii lor, produse in exercitarea functiei, inclusiv urmatoarele:
  • acte nelegale care pot angaja raspunderea civila sau orice aspecte litigioase atribuite persoanelor asigurate in temeiul calitatii lor, urmand sa fie acoperita si raspunderea administratorilor si directorilor fata de companie;
  • decizii privind achicitia de noi societati afiliate, efectuate in limita a cel putin 10% din activele totale din ultimul Raport Anual;
  • practici gresite ale persoanelor asigurate in legatura cu aplicarea legislatiei munctii;
  • orice alt act care poate angaja raspunderea manageriala a unei persoane asigurate actionand in virtutea functiei detinute in societate sau prin depasirea acesteia, sau orice aspect litigios atribuit asiguratului in temeiul calitatii sale.
De asemenea, polita va acoperi si urmatoarele costuri sau cheltuieli ca si sublimite pentru o valoare de 1 milion de euro per eveniment si in agregat: cheltuiei de limitare a pierderilor, amenzi si penalitati civile si administrative, cheltuieli/costuri de urgenta, cheltuieli de aparare in legatura cu insulta sau calomnia, cheltuieli cu garantii si cautiuni, sau cele privind extradarea si alte astfel de proceduri.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 martie 2020, ora 15:00.

In 2006, Romania a devenit prima tara din UE care a impus prin lege obligativitatea incheierii de asigurari de raspundere civila profesionala pentru managerii de companii (D&O). Obligativitatea este valabila atat pentru companiile publice sau private cu actionariat romanesc, cat si pentru subsidiarele inregistrate in Romania ale caror actiuni sunt detinute complet sau partial de companii straine.

Asigurarea D&O acopera prejudiciile produse societatii, cat si daunele cauzate tertilor in urma faptelor comise din neglijenta, eroare, omisiune in exercitarea calitatii de conducere a persoanei/persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere).

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, a raportat la sfarsitul primelor noua luni din 2019 afaceri de 3,3 miliarde de lei, in cresteri cu 2% fata de aceeasi perioada din 2018 si un profit net in scadere cu 22%, pana la 1,3 miliarde de lei.
300 accesari