1asig.ro

IFC si Bursele de Valori din toata lumea "Suna Clopotelul" pentru Egalitatea de Gen

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, a incheiat un parteneriat cu peste 70 de burse din toata lumea in cadrul unei initiative globale intitulate "Ring the Bell for Gender Equality" (Suna Clopotelul pentru Egalitatea de Gen), o initiativa legata de Ziua Internationala a Femeii care promoveaza o participare sporita a femeilor la economia globala, pentru a cataliza o crestere sustenabila si incluziva a sectorului privat.

PROMO


Accelerarea ritmului de reforma pentru a asigura egalitatea de gen ar putea genera beneficii enorme, avand potentialul de a spori PIB-urile brute cu peste 12 trilioane USD in urmatorii sase ani, conform unui raport al McKinsey Global Institute.

"Analiza beneficiilor este convingatoare, iar cercetarile IFC au subliniat recent faptul ca o corectare a dezechilibrelor de gen ar putea genera castiguri economice importante in tarile aflate in curs de dezvoltare" a declarat Ethiopis TAFARA, Vicepresedinte al IFC si Consilier General pe Probleme Juridice, Riscuri de Conformare si Sustenabilitate. "Nevalorificarea intregului capital uman reprezinta pierderea unei oportunitati semnificative de amplificare a cresterii", a declarat domnia sa.

Printre exemple, mentionam cresterea fluxului de capitaluri proprii si de capital de investitii catre afacerile gestionate de femei pe pietele emergente dincolo de cele 7% si accelerarea ritmului in care femeile pot accede in structuri de conducere si in consilii de administratie.

Editia din 2019 a initiativei "Ring the Bell for Gender Equality" marcheaza cel de-al cincilea an de parteneriat, care incurajeaza bursele participante sa-si declare angajamentul fata de egalitatea de gen prin sustinerea unui echilibru mai bun intre femei si barbati si prin prioritizarea diversitatii in propriile structuri organizationale. Astfel de proiecte pot include implementarea unor politici de natura sa sustina femeile la locul de munca, dezvoltarea unor produse de investitii orientate pe necesitatile femeilor, intocmirea de rapoarte catre actionari privitoare la practicile din domeniul diversitatii, incurajarea sau solicitarea catre societatile listate sa prezinte statistici referitoare la diversitatea de gen si sa creasca numarul femeilor din consiliile de administratie si in posturi de conducere.

"Bursele reprezinta o alianta puternica ce poate promova oportunitati economice echitabile si egalitatea de gen in cadrul unei initiative sporite de punere a accentului pe problemele de mediu, sociale si de guvernanta", a declarat Mary Porter Peschka, Director ESG in cadrul IFC. "In postura lor de lideri in domeniul afacerilor, de antreprenori, de angajati si de consumatori, femeile au o importanta fundamentala pentru o crestere incluziva", a declarat Mary Porter Peschka.

Sprijinul acordat de IFC pentru solutiile de afaceri orientate pe egalitatea de gen implica si colaborarea cu societati comerciale din tarile in curs de dezvoltare, cu scopul de a genera oportunitati pentru femei, care contribuie de asemenea si la generarea unor beneficii clare semnificative. IFC isi valorifica relatiile pe care le are cu peste 2.000 de institutii financiare si fonduri de capital privat, pentru imbunatatirea accesului femeilor-intreprinzator la finantare.

De asemenea, aceasta institutie promoveaza si practicile de buna guvernanta corporativa, cum ar fi diversitatea membrilor in cadrul consiliilor de conducere. IFC a ajuns la un grad de reprezentare a femeilor de 30% in cadrul consiliilor de administratie ale societatilor la care detine participatii si se are in vedere cresterea acestei valori la 50% pana in 2030.

Evenimentul Ring the Bell for Gender Equality este un parteneriat al IFC, impreuna cu Initiativa pentru Burse de Valori Sustenabile (Sustainable Stock Exchanges Initiative - SSE), Pactul Global ONU (UN Global Compact), Entitatea ONU pentru egalitate de gen si emanciparea femeilor (UN Women), Organizatia Femeilor din Fondurile de Investitii Tranzactionate la Bursa (Women in ETFs) si Federatia Mondiala a Burselor de Valori (World Federation of Stock Exchanges).

IFC - organizatie-sora a Bancii Mondiale si membra a Grupului Bancii Mondiale - este cea mai mare institutie globala de dezvoltare concentrata pe sectorul privat din pietele emergente. In exercitiul financiar incheiat la 31 decemebrie 2018, a oferit o finantare-record pe termen lung in suma de 23,3 miliarde USD acordata tarilor in curs de dezvoltare, valorificand capacitatile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea saraciei si pentru a sustine prosperitatea comuna.

568 accesari
Sondaj

Ai o asigurare medicala privata (produs care iti acopera o varietate de servicii medicale, la o multitudine de furnizori)?

- Da, de la serviciu
- Da, mi-am cumparat-o eu
- Nu, dar doresc sa imi fac una in urmatoarele 6 luni
- Nu, si nu doresc sa imi fac una in urmatoarele 6 luni


PROMO