1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

INFOGRAFIC: Cate locuinte din Romania au fost afectate de inundatii in 2017?

Numarul locuintelor afectate de inundatii a scazut in 2017 comparativ cu anul anterior, arata datele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, transmise la solicitarea 1asig.ro.

Astfel, la nivelul anului 2017, serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta au intervenit in 1.768 de cazuri pentru limitarea sau inlaturarea efectelor inundatiilor, arata datele Inspectoratului. In urma acestora, au fost afectate, in total, 391 de locuinte la nivelul intregii tari.

Prin comparatie, in 2016, serviciile IGSU au intervenit in 5.955 de cazuri pentru limitarea/ inlaturarea efectelor inundatiilor, in urma acestora fiind afectate 4.548 de locuinte.

In ceea ce priveste situatia anilor anteriori, in 2015 au fost afectate de inundatii 3.250 de locuinte de pe teritoriul Romaniei, echipele IGSU fiind implicate in 939 misiuni pentru inlaturarea efectelor meteorologice periculoase (inundatii). Prin comparatie, in 2014, fortele IGSU au fost implicate in 3.766 misiuni pentru inlaturarea efectelor meteorologice periculoase (inundatii), in urma carora 9.273 de locuinte au fost avariate.

Care au fost zonele cele mai afectate de inundatii in 2017?

Conform datelor IGSU, printre judetele cele mai afectate de inundatii in anul precedent s-au regasit Braila, Caras-Severin, Hunedoara, Maramures, Neamt, Suceava si Vaslui.

De asemenea, lunile in care s-au produs cele mai multe inundatii in 2017 au fost: mai (630 de inundatii), iulie (305) si iunie (280).

Martie 2018: Riscul de inundatii se mentine

In momentul de fata, ploile abundente, concomitent cu topirea zapezilor, mentin riscul de inundatii in mai multe regiuni din tara. Conform hidrologilor, "ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate, a cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raul Buzau aval Vama Buzaului - amonte acumularea Siriu, judetele Brasov, Covasna, Buzau". De asemenea, mai multe judete sunt sub atentionari de Cod Galben sau Portocaliu.

Pe piata din Romania, riscul de inundatii este acoperit prin polita obligatorie de locuinta (PAD), alaturi de riscurile de cutremur si alunecari de teren, in limita a 20.000 euro. Pentru o protectie suplimentara, la intreaga valoare a imobilului, proprietarii pot incheia si o polita facultativa a locuintei, suplimentara celei obligatorii.



PROMO